ULEIUL de SUSAN – unul din cele mai vechi tratamente de înfrumusețare de pe pământ

Consumul de halva era o parte integrantă a regimului de înfrumusețare a femeilor babiloniene. Halvaua este un amestec de miere și tahini, iar tahini este un unt preparat din semințe de susan măcinate.

Ulei de Susan - Pentru Piele și Păr

Ulei de Susan – Pentru Piele și Păr

Semințele de susan, bogat în minerale și uleiuri, au nenumărate aplicații în cosmetică, pe care femeile din diferite zone ale lumii le cunosc și le exploatează din vechime.

Detoxifierea pielii. Uleiul din semințe de susan poate fi folosit cu succes pentru curățarea pielii de toxine. Aplicați uleiul pe piele înainte de baie sau duș. Moleculele din uleiul de susan extrag toxinele din piele, care se elimină foarte ușor cu apă fierbinte și un săpun blând. În mod asemănător, atunci când ingerăm ulei de susan, moleculele atrag toxinele solubile, le transportă prin fluxul de sânge și le elimină din corp. Amestecați ulei de susan cu oțet de mere și apă caldă într-o sticlă, și folosiți soluția ca tonic sau curățitor pentru față.

Riduri. Uleiul de susan păstrează pielea suplă și fină. Are un efect de strângere a pielii, mai ales cea din jurul nasului.

Tălpi fine. Simpla masare a tălpilor cu ulei de susan seara, înainte de culcare, poate ajuta la vindecarea pielii uscate sau chiar la vindecarea călcâielor crăpate.

Infecții ale pielii. Uleiul de susan a fost folosit ca un ulei vindecător de mii de ani, fiind menționat în textele Indiei antice. Are efecte antibacteriene pentru patogenii pielii, precum stafilococi și streptococi, fungi, piciorul de atlet. Poate fi folosit și pentru protejarea nasului și urechilor de patogeni. Grație proprietăților anti-inflamatoare, acționează ca un balsam vindecător pentru pielea afectată de tăieturi, iritații sau escoriații.

Infecții vaginale. Folosit sub formă de duș, în amestec cu apă caldă, uleiul de susan ajută la controlul infecțiilor vaginale cu candidă.

Sănătatea părului. Consumul de semințe de susan este benefic și pentru creșterea părului, datorită vitaminelor, mineralelor și uleiurilor esențiale pe care le conțin, și de care corpul nostru are nevoie. Uleiul de susan poate fi folosit și extern. Hrănește și hidratează scalpul, ajutând astfel la controlul mătreții care cauzează bacterii. Pentru stimularea creșterii părului, vindecarea scalpului și tratarea părului afectat sau uscat, masați pielea capului cu puțin ulei de susan. Este de asemenea un remediu bun pentru vârfurile despicate.

Protecție pentru piele. Uleiul din semințe de susan s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea și tratarea arsurilor solare. Unele studii au arătat că folosirea regulată a uleiului de susan reduce inclusiv la riscul de cancer de piele. Folosit după expunerea la soare sau vânt, acest ulei calmează arsurile. Dacă petreceți mult timp în soare sau în apă, folosiți-l cu încredere. Uleiul de susan vă poate proteja pielea de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete și ale clorului din piscine. Mai mult, uleiul de susan împiedică totodată pigmentarea și ridarea pielii.

Iritațiile provocate de scutece. Aplicat pe pielea bebelușilor, în mod special pe zonele acoperite de scutece, uleiul de susan protejează pielea gingașă și sensibilă de iritații și mâncărimi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.