Remediu pentru CĂDEREA PĂRULUI din cauze HORMONALE

Când pierderea podoabei capilare are la bază o cauză hormonală, părul începe să cadă de cele mai multe ori în zona creștetului capului.

Remediu Căderea Părului

Remediu Căderea Părului

Tratament naturist contra căderii părului

Căderea părului din cauze hormonale apare în câteva situații:

– la pubertate
– în timpul sarcinii
– la menopauză
– probleme cu glanda tiroidă
– când se iau pilule anticoncepționale

Trebuie îndepărtă mai întâi cauza, apoi se vor căuta remediile potrivite. Lipsa de fier este de regulă principala cauză a căderii excesive a părului.

Urzica rămâne cel mai bun tonic capilar pe care îl putem folosi. Este una din cele mai bune surse naturale de fier și minerale. Gustul metalic al urzicii dă dovadă de prezența fierului în cantități mari. Există mai multe moduri în care putem folosi urzica pentru întărirea rădăcinii și firului de păr.

Cura internă cu infuzie sau suc de urzici

Primăvara, când apar urzicile, putem face o cură cu infuzie sau suc de urzici. Este un tratament bun nu numai pentru tonifierea părului, ci și pentru curățarea sângelui, tratarea anemiei și a afecțiunilor sângelui. Infuzia se prepară dintr-o lingură de urzici proaspete tăiate mărunt și 1 cană de apă clocotită (se lasă 15 minute). Cura durează o lună, timp în care se beau câte 2-3 căni pe zi.

Sucul se prepară din frunzele de urzici verzi, date prin mașina de tocat și stoarse prin tifon. Se iau câte 1-2 linguri pe zi, timp de o lună. Sucul se păstrează în sticle, la frigider.

Infuzie de urzici pentru păr

Infuzia de urzici proaspete, preparată conform indicațiilor de la cura internă se folosește la clătirea părului după fiecare spălare.

Pastă de urzici pentru păr

Se iau trei pumni de urzici verzi, se toacă fin (eventual prin blender), până se obține o pastă omogenă, care se poate păstra la frigider maxim 10 zile.

Se iau 2 linguri de această pastă și se aplică pe părul umed. Se masează ușor pielea capului, insistând la rădăcină. Se lasă să acționeze 10 minute, apoi se spală cu apă călduță. La final, părul se clătește cu o soluție din 2 linguri de oțet de mere și 500 ml de apă (sau apă de argilă).

Acest tratament se face de 2 ori pe săptămână. Pentru a-i spori efectul, la pasta de urzici se poate adăuga și 1 gălbenuș de ou crud, bătut.

Sursă articol: “Frumusețe și Sănătate Prin Hrană Vie”, Elena Niță Ibrian

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.