Mască de față din MORCOV – un miracol ieftin pentru un ten perfect

Cu siguranță că nu există nici un remediu care să ne “trateze” definitiv de riduri, însă există unele ingrediente care pot face un lucru extrem de important, anume acela de a întinde și estompa aceste linii de expresie care încrețesc fața.

Mască de Față din Morcov

Mască de Față din Morcov

Mască de față din morcov: rețeta 1

Oricând avem nevoie de un look perfect, nu trebuie decât să ne preparăm o mască din morcov, care poate face minuni cu un ten ridat, lipsit de strălucire sau de frumusețe.

Ingrediente

• 1 morcov mare
• 1 albuș bătut sau 2 linguri de miere

Preparare

Curățați morcovul și apoi dați-l pe răzătoarea mică. În loc de morcov puteți folosi la fel de bine o banană sau un măr. Conform medicilor esteticieni, atât morcovul, cât și banana și mărul au proprietăți hidratante esențiale pentru piele. Atunci când oferim pielii umiditatea necesară, se produce un efect de nivelare și de umplere a linilor fine create în piele.

Adăugați apoi albușul bătut sau mierea de albine peste morcov și amestecați bine. Albușul și mierea strâng pielea și o fac mai fermă, moment în care cel puțin temporar, ridurile dispar, întrucât sunt semnificativ estompate. Dacă vi se pare că amestecul este prea gros pentru a-l întinde pe față, adăugați puțină apă pentru a-l subția.

Aplicați masca pe pielea feței spălată în prealabil, cu vârful degetelor. Sau puteți folosi o bucată de vată sau un disc demachiant de bumbac. Evitați pielea foarte aproape de ochi. Relaxați-vă, și lăsați masca să se usuce. Clătiți la final cu apă călduță, și apoi tamponați tenul ușor cu un prosop moale.

Nu păstrați restul amestecului (dacă vă rămâne), deoarece ingredientele se oxidează rapid și nu mai pot fi folosite.

Mască de morcov: rețeta 2

Ingrediente

• 1 morcov
• 1 lingură de ulei de măsline

Fierbeți morcovul și apoi pasați-l într-un bol. După ce s-a răcit, adăugați uleiul de măsline și omogenizați. Aplicați masca pe fața curată și lăsați să acționeze 20 de minute. Clătiți la final cu apă caldă.

Efecte

Morcovii sunt miraculoși pentru piele deoarece au proprietăți anti-îmbătrânire. Antioxidanții conținuți (betacaroten, licopen și luteină) combat efectele distructive asupra celulelor corpului ale radicalilor liberi, și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Morcovii înnoiesc și hidratează pielea, datorită bogăției de Vitamina A (428% per porție), care ajută la creșterea celulelor și la regenerarea lor.

Morcovii luptă împotriva acneei. Zincul regăsit în mod natural în morcovi are capacitatea de a curăța pielea de acnee.

Morcovii au proprietăți antiseptice prin care curăță fața și îndepărtează bacteriile și ale microorganisme dăunătoare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.