Balsam de buze natural – pentru buze uscate sau crăpate (rețetă)

Buzele uscate, cojite, crăpate, sau chiar sângeroase – care încep să se manifeste la începutul iernii – sunt nu doar inestetice, ci mai ales foarte inconfortabile. Balsamurile de buze din comerț, deși dau o senzație de calmare și împrospătare a buzelor, conțin ingrediente (alcool, camfor, fenol, mentol și acid salicilic) care nu fac decât să usuce și mai tare pielea în final, crescând astfel dependența de aceste produse.

Balsam Natural de Buze Rețetă

Balsam Natural de Buze Rețetă

Buzele au un strat protector de piele foarte subțire deasupra, și de aceea sunt foarte susceptibile la uscare, mult mai mult decât alte zone ale corpului, fiind și cel mai expuse la aer, la frig, la vânt, la umezeală, la căldură.

Balsam de buze:  rețetă

Acest balsam este atât de bun în primul rând pentru că este natural și nu are efectele secundare pe care substanțele chimice din produsele cosmetice din comerț le au. În al doilea rând, este conceput special pentru a menține umezeala pielii. Înainte de a-l aplica, exfoliați buzele de celulele moarte, uscate, pentru a ajunge la stratul fin de dedesubt.

Ingrediente

• 1 lingură de ceară de albine rasă
• 1 lingură de ulei de cocos
• 2 capsule de Vitamina E
• câteva picături de ulei esențial (opțional)
• câteva picături de miere

Preparare

Se pune ceara la topit pe bain marie. Când aceasta s-a topit pe jumătate, se adaugă uleiul de cocos (care este solid) și mierea. La final, când totul s-a topit și s-a omogenizat, se adaugă și conținutul capsulelor de Vitamina E. Turnați compoziția într-o cutie, sau într-un tub de ruj sau balsam de buze gol și curat. Lăsați balsamul să se răcească și să se întărească. Aplicați balsamul pe buze zilnic, dar nu în exces.

♣ Cum funcționează

Ceara de albine acționează ca un emolient (umectant) și totodată ca un protector pentru buze. Însă cel mai important rol al acestui ingredient este că ajută balsamul să se întărească, și să se fie ușor de transportat și aplicat pe buze.

Uleiul de cocos este cel mai gras posibil, și ajută la hidratarea profundă a pielii uscate. Acesta îmbracă și catifelează buzele. Se poate procura de la orice magazin naturist.

Mierea de albine este un umectant natural, ceea ce înseamnă că atrage și menține moleculele de apă.

Uleiul de vitamina E este plin de antioxidanți, care neutralizează efectul radicalilor liberi de distrugere a celulelor sănătoase ale pielii și de uscare.

Uleiul esențial este opțional, și se adaugă doar pentru parfum, pentru cei care doresc.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.