Rețetă naturală contra încărunțirii și subțierii părului

Vopsirea părului nu este cea mai terapeutică metodă de combatere a albirii părului. De altfel, vopselele chimice nu pot preveni încărunțirea firului de păr, așa cum face acest tratament natural.

Vin Roșu Pentru Păr

Vin Roșu Pentru Păr

Vin roșu pentru păr:  rețetă

Studiile au arătat că strugurii pot împiedica sau chiar remedia încărunțirea la cei care prezintă deja o predispoziție spre albirea prematură a părului.

Ingrediente

• 250 ml de vin roșu
• 4 g de sulfat de fier

Utilizare

Sulfatul de fier se poate găsi la farmacie. Se pune vinul la fiert la foc mediu. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă sulfatul de fier. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit. Preparatul se transferă apoi într-o sticlă brună (de culoare închisă), se închide ermetic și se agită bine. La fiecare folosire, se pune puțină soluție într-un vas, și se înmoaie pieptenul.

Încărunțirea Părului Tratament

Încărunțirea Părului Tratament

Se piaptănă părul de câteva ori cu această soluție. Acest procedeu se repetă zilnic, timp de 15-20 de zile. După această perioadă, tratamentul se reia, doar de 2 ori pe săptămână.

Efecte

Așa cum au dezvăluit studiile recente, majoritatea afecțiunilor de care suferim se datorează dietei necorespunzătoare. Tot ce mâncăm are un impact pozitiv sau negativ asupra sănătății organelor interne și inclusiv asupra pielii, părului și unghiilor.

Deși este un proces natural care are loc o dată cu înaintarea în vârstă, albirea prematură a părului poate fi rezultatul unui deficit nutrițional, precum lipsa de Vitamina B 12 sau B 9. Este important să consumăm alimente bogate în vitamine, care încetinesc îmbătrânirea celulelor părului. fierul joacă de asemenea un rol important în întărirea firului de păr și prevenirea îmbătrânirii și decolorării lui premature. Antioxidanții – regăsiți din belșug în struguri și în vinul roșu, precum și în ceaiul verde, în ciocolată și legume – curăță celulele de efectele distrugătoare ale radicalilor liberi.

Vinul roșu se poate folosi și extern, pentru a îmbunătăți sănătatea părului. După spălarea cu șampon, părul se clătește cu vin roșu. Acest mic truc ajută la îndesirea părului și la obținerea unui păr strălucitor și fin.

Resveratrolul este antioxidantul din vinul roșu care poate ajuta la prevenirea pierderii și încărunțirii părului, prin inhibarea inflamației și morții celulelor.

Un pahar cu vin roșu consumat zilnic crește circulația la nivelul scalpului și întărește vasele de sânge, reducând astfel uscarea pielii capului, mătreața și mâncărimile scalpului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Strugurii, vinul fie alb sau rosu, sau amân-trei?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.