Masca de OVĂZ și MIERE curăță tenul de orice imperfecțiune
Tot mai multe femei au început să renunțe la produsele cosmetice din comerț, pline de ingrediente toxice, și să opteze pentru măștile naturiste, preparate acasă din ingrediente simple, precum miere, gălbenuș de ou, fulgi de ovăz, ulei de jojoba, banane, iaurt etc.
Mască de Ovăz și Miere Pentru Acnee
Fulgi de ovăz și miere pentru ten: rețetă
Ingredientele naturale ajută la curățarea, hidratarea și mai ales la echilibrarea pH-ului pielii. Masca de ovăz și miere este una din cele mai simple combinații, cu rezultate excelente pentru orice fel de ten, mai ales pentru cel acneic sau predispus la coșuri și iritații.
Ingrediente
• 2 linguri de fulgi de ovăz
• 2 linguri de miere de albine
• ½ lingură de suc de lămâie
• 4 picături de ulei esențial de arbore de ceai
→ Utilizare
Fulgii de ovăz trebuie transformați într-o pulbere fină, de aceea îi vom da prin râșnița electrică de cafea. Într-un bol, amestecăm pulberea de ovăz, sucul de lămâie, mierea și uleiul de arbore de ceai. Această cantitate ajunge pentru 2-3 aplicații. Se păstrează la frigider, într-un recipient închis etanș.
Masca astfel preparată se întinde pe față, sau doar pe zonele afectate de acnee, coșuri, puncte negre sau riduri, și se lasă să acționeze 10-15 minute. La final, se îndepărtează cu apă rece și un prosop moale.
Masca de ten cu ovăz și miere se poate aplica de 2 ori pe săptămână, seara, înainte de culcare. Este bine ca înainte de aplicarea măștii, pielea să fie curățată bine cu ulei de jojoba sau ulei de migdale.
♣ Efecte
Ovăzul are proprietăți antiinflamatorii, și conține saponine – un agent curățitor, util pentru toate tipurile de ten sau piele, inclusiv pentru pielea sensibilă.
Mierea, înzestrată cu proprietăți antibacteriene și antioxidante, este ingredientul perfect pentru hidratarea, hrănirea și protejarea pielii de uscare și riduri, sau îmbătrânirea prematură. Mierea ne ajută să obținem acel aspect de piele strălucitoare. Mierea deschide porii și combate acneea sau coșurile.
Lămâia are efecte antibacteriene și antifungice, utile pentru combaterea acneei și a punctelor negre. Acidul citric al sucului de lămâie ajută la estomparea punctelor negre și a cicatricilor făcute de acnee, dar și la tratarea unui ten uleios sau gras.
Uleiul esențial de arbore de ceai este renumit pentru proprietățile sale antiseptice, prin care combate și ajută la vindecarea pielii afectată de infecții. Acest ingredient a fost folosit din timpuri imemoriale pentru tratarea acneei și mătreții.