Tenul uscat, ridat și pătat se tratează cu … CARTOF!

Dincolo de utilizarea lui ca o sursă de mâncare, cartoful joacă un rol important și în îngrijirea pielii. Cartofii conțin foarte multă Vitamina C, care este esențială pentru menținerea sănătății pielii. Masca de față cu cartof hrănește pielea, calmează iritațiile, curăță pielea în profunzime, decolorează pielea și îndepărtează petele și cearcănele, reduce ridurile și previne îmbătrânirea prematură.

Cartof Pentru Ten

Cartof Pentru Ten

Cum putem folosi cartoful pentru ten

1. Ten uscat

Există mai multe variante de preparare a acestei măști de față. Cartoful se poate folosi crud (ras pe răzătoare și aplicat pe față), sau fiert, cu lapte.

–  Se fierbe 1 cartof  în coajă, se decojește și se pace piure. Se amestecă apoi cu puțin lapte și pasta rezultată se întinde pe față și pe gât. Se lasă să acționeze 20 minute, apoi se clătește cu apă caldă.
– Se taie 1 cartof crud felii și se pune la fiert în 150 ml de lapte. Se aplică apoi pe față și se lasă 15- 20 de minute.

2. Cearcăne

Curățați un cartof de coajă și tăiați-l în felii subțiri mari. Înfășurați-l într-o bucată de tifon și aplicați feliile pe ochi, timp de 15-20 de minute. Clătiți la final cu apă. repetați acest procedeu până la estomparea pungilor de sub ochi. Puteți aplica de asemenea suc de cartofi pe cearcăne, cu o bucată de vată sau tifon.

3. Riduri

Cartoful este considerat un agent anti-îmbătrânire natural, eficient în mod special în îndepărtarea ridurilor. Aplicarea regulată a sucului de cartof pe zonele ridate ale feței va aduce în plus o finețe și o strălucire naturală a pielii.

4. Puncte negre

Radeți sau pasați un cartof crud în blender și aplicați pasta rezultată pe față. Masați blând pielea și frecați 5 minute. La final, clătiți cu apă curată.

5. Coșuri

Folosiți suc de cartof rece ca soluție de spălare a feței zilnic. Este o metodă simplă de obținere a unui ten curat și lipsit de cusur. Sucul de cartof se poate combina cu suc de castravete și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.