Depigmentarea Pielii – Tratamente Naturiste Simple La Domiciliu

Petele de bătrânețe, petele cauzate de soare, pistruii și melasma (hiperpigmentarea pielii), sunt toate decolorări nenormale ale pielii. Remediile naturiste pentru estomparea acestor pete sunt mult mai ieftine și totodată mai sigure decât alte tratamente convenționale, care pot da iritații, sensibilitate și îmbătrânire prematură a pielii.

Depigmentarea Pielii – Tratamente Naturiste Simple La Domiciliu

Depigmentarea Pielii – Tratamente Naturiste Simple La Domiciliu

Depigmentarea pielii - Cauze

În mod normal, o piele sănătoasă este cea care are o culoare uniformă. Petele negre și petele albe, sau deschise la culoare poartă numele de hiperpigmentare, și respectiv de hipopigmentare. Acestea nu prezintă riscuri pentru sănătate, ci sunt doar inestetice și incomode pentru persoanele care țin la aspectul lor fizic.

Există factori atât externi, cât și interni care pot cauza o variație a pigmentării pielii. Factorii interni sunt alimentele pe care le consumăm și medicamentele (cum sunt anticoncepționalele), care pot cauza o decolorare a pielii. Vârsta are de asemenea un impact vizibil asupra pielii.

Factorii externi care pot declanșa depigmentarea pielii sunt expunerea la soare și cicatricile (provocate de răni sau operație), care lasă pete albe pe piele. În această categorie intră pistruii, petele de bătrânețe și vergeturile. În unele cazuri, decolorarea pielii este cauzată de o crescătură pe piele, cum sunt negii, alunițele, cucuiele sau acneea, care lasă semne.

12 Remedii Simple Pentru Depigmentarea Pielii

Suc de lămâie sau ceapă

Sucul de lămâie este considerat unul din cele mai bune remedii pentru decolorarea pielii și îmbunătățirea pigmentului. Aplicați sucul proaspăt stors de la o lămâie pe porțiunea de piele decolorată, de 2 ori pe zi, folosind un disc demachiant de bumbac, sau o bucată de vată. Conform specialiștilor, zeama de lămâie este suficient de acidă pentru a îndepărta stratul decolorat de deasupra al pielii. Folosit în mod regulat, sucul de lămâie poate trata depigmentarea pielii în aproximativ 6-8 săptămâni. Sau puteți amesteca 1 lingură de turmeric cu suc de lămâie și să aplicați pasta obținută pe petele pielii timp de un sfert de oră, seara, înainte de culcare.

Frecarea pielii decolorate cu o felie de ceapă roșie poate avea același efect, dat fiind că sucul de ceapă roșie este la fel de acid ca și lămâia și ajută la exfolierea pielii.

Ulei de măsline

Folosiți uleiul de măsline pentru a curăța zona depigmentată a pielii (mai ales cea de pe față). Mai precis, ștergeți fața cu un prosop umezit în apă caldă, înmuiat în ulei de măsline. Uleiul de măsline extra-virgin are un efect blând asupra pielii (comparativ cu alte produse de curățare a pielii care pot cauza iritații și decolorare) și dă mai multă umiditate, ajutând la estomparea petelor maronii de pe piele.

Ulei de ricin

Dacă de piele depigmentată are un strat asupra deasupra, frecați pielea cu ulei de ricin. Conform experților, aplicarea uleiului de ricin de 2 ori pe zi pe pete poate ajuta la obținerea unei culori uniforme a pielii, și la eliminarea excesului de melanină – care produce depigmentarea. Dacă petele decolorate sunt mari, aplicați pe zona respectivă o compresă cu ulei de ricin. Fixați-o și lăsați-o să acționeze peste noapte.

Cartof

Sucul de cartof este foarte eficient în deschiderea la culoare a punctelor negre și a petelor închise la culoare de pe piele. Frecați pur și simplu zona de piele pătată cu o felie de cartof, în fiecare zi. Puteți încerca de asemenea un amestec din argilă și suc de cartof pentru a scăpa de petele sau punctele negre de pe față.

Castravete

Foarte bun în reducerea depigmentării pielii, pistruilor și punctelor negre și petelor este castravetele. Aplicați pe zona afectată o pastă formată dintr-o lingură de suc de castravete cu 1 lingură de miere de albine și 1 lingură de suc de lămâie.

Aloe Vera

Gelul de aloe vera tratează depigmentarea pielii, curăță punctele negre și petele de bătrânețe și are un efect de întinerire a pielii. Aplicați gelul cu o jumătate de oră înainte de a merge la culcare. Adăugați 1 sau 2 capsule de Vitamina E pentru a-i spori eficacitatea.

Roșie + ovăz + iaurt

Amestecați sucul unei roșii cu 2 lingurițe de făină de fulgi de ovăz (râșnițați) și 1/2 linguriță de iaurt. Aplicați pe piele și lăsați să stea până se usucă, nu mai mult de 20 de minute. Faceți acest lucru zilnic pentru rezultate vizibile.

Oțet 

Oțetul are proprietăți astringente și de albire a pielii pătate. Amestecați oțet de mere cu o cantitate egală de apă și folosiți soluția la clătirea feței. Nu vă mai spălați pe față după aceea.

Acid glicolic

Acest acid de fructe blând ajută la desprinderea epidermei – stratul de deasupra al pielii și la uniformizarea culorii. Cu acest acid puteți obține o exfoliere eficientă a pielii la domiciliu.

Acidul glicolic este vândut în magazinele de cosmetice în concentrații de la 10% la 60%. Începeți cu o concentrație mai mică, până când pielea se adaptează la acest acid.

Vitamina C

Specialiștii recomandă consumul de alimente bogate în Vitamina C, precum broccoli, pătrunjel și fructe citrice. Vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru decolorarea pielii. Vitamina C ajută de asemenea la repararea țesuturilor și la vindecarea pielii din interior spre exterior.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]