Uleiul de Argan – Cel Mai Pur și Prețios Dintre Uleiurile Lumii

Uleiul de argan este ul elixir al frumuseții atât de pur încât îl poți bea. Uleiul de argan extras din arborele Argania Spinosa, denumit și arborele vieții. Pădurile de argan se găsesc în mod exclusiv în zonele semi-aride din sud-vestul Marocului, unde acoperă o suprafață de circa 800.000 de hectare. Pădurea de argan din Maroc este o rezervație biosferă protejată de UNESCO, care protejează împotriva deșertificării.

Uleiul de argan, sau “Aurul lichid

Uleiul de Argan - Cel Mai Pur și Prețios Dintre Uleiurile Lumii

Uleiul de Argan – Cel Mai Pur și Prețios Dintre Uleiurile Lumii

Beneficiile preventive și curative ale uleiului de argan atât din punct de vedere cosmetic, cât și alimentar, au fost cunoscute de berberii din Maroc de mai bine de 1.000 de ani.

Cu toate acestea, abia prin anii 1990 știința moderă a descoperit calitățile uimitoare ale acestui produs, când tot mai multe lucrări de cercetare s-au întrecut în slăvirea acestui ulei.

Cercetătorii au descoperit în uleiul de argan o uzină de substanțe benefice pentru piele și pentru consumul intern:

tocoferoli, caroteni, steroli și antioxidanți fenolici.

Acești compuși luptă în mod natural împotriva îmbătrânirii.

Atunci când este aplicat extern, vindecă totul, de la cicatrici și infecții, până la vergeturi.

Uleiul de argan – Utilizări cosmetice

Astăzi, uleiul de argan este probabil cel mai utilizat ingredient pe scară largă la crearea de produse cosmetice cu efecte medicinale remarcabile. În Maroc, uleiul de argan este folosit extern de secole pentru protejarea pielii de infecții, pentru curățarea acneei, tratarea eczemelor, vindecarea arsurilor și tratarea călcâielor crăpate.
Îl putem folosi cu succes pentru piele, păr și unghii:

– Riduri, ten îmbătrânit
– Arsuri
– Piele uscată, iritată
– Ten gras
– Eczeme
– Psoriazis
– Acnee rozacee
– Scabie (infecții contagioase ale pielii)
– Inflamații ale pielii
– Răni
– Păr uscat, deteriorat
– Păr lipsit de luciu
– Prevenirea căderii părului
– Unghii fragile

Uleiul de argan pentru uz intern

Deși uleiul de argan se adresează celui mai mare organ al corpului – și anume pielea, acest produs este atât de pur încât poate fi administrat și intern. Proprietățile culinare și dietetice ale uleiului de argan au fost în mare măsură ignorate în vest până de curând.

Uleiul de argan conține mai mulți acizi grași Omega-3 decât uleiul de măsline, și mai multă Vitamina E decât uleiul de migdale dulci. Conținutul remarcabil de antioxidanți luptă împotriva celor mai grave boli:

– Cancer
– Afecțiuni cardiovasculare
– Diabet
– Colesterol
– Boli inflamatorii
– Sistem imunitar slab
– Circulație proastă
– Reumatism și artrită

În plus, uleiul de argan pur, folosit în bucătărie este foarte delicios. Are o aromă asemănătoare uleiului de susan prăjit. În Maroc, uleiul de argan pur este consumat cu pâine, cușcuș și la salate. Din acest ulei se face amlou, echivalentul marocan al untului de arahide. Pisează sau mixează la blender câteva migdale prăjite cu ulei de aragan și bucură-te de o rețetă extrem de sănătoasă. preferat.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Da, a aparut si LA NOI… problema e … cit ulei de argan contine in varianta romaneasca…??!!

  2. Este nemaipomenit pentru ten! Recomand !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.