Căderea Părului – Top 3 Cele Mai Bune Remedii La Domiciliu

Alopecia – căderea părului, chelia sau calviția – este o problemă cu care tot mai multe femei și bărbați se confruntă astăzi. Cauza? Probleme dermatologice, tulburări hormonale, lipsa de vitamine și minerale, disfuncții endocrine, stres sau alte afecțiuni.

Cele mai bune remedii pentru căderea părului  
Căderea Părului - Top 3 Cele Mai Bune Remedii La Domiciliu

Căderea Părului – Top 3 Cele Mai Bune Remedii La Domiciliu

Cele mai bune tratamente la domiciliu pentru sănătatea părului se bazează pe 3 ingrediente naturale puternice, care luptă împotriva subțierii și căderii părului sau alopecie. Aceste ingrediente magice sunt: ceapa, usturoiul și ghimbirul.

> Suc de ceapă, usturoi sau ghimbir

Cel mai simplu și eficient mod de aplicare a acestor alimente pentru stoparea căderii părului este sub formă de suc. Sucul se stoarce proaspăt și se aplică pe pielea capului sau pe zonele afectate de chelie, masând ușor. Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se spală părul cu șamponul obișnuit.

Atenție! Sucurile nu trebuie amestecate. Se folosește doar unul din ele, sau alternativ (o dată suc de ceapă, altă dată suc de usturoi, altă dată suc de ghimbir). Cu toate acestea, sucul de usturoi poate fi prea puternic pentru a fi aplicat direct pe scalp. De aceea se recomandă combinarea lui cu ulei de ricin sau ulei de măsline. Sucul de usturoi se lasă câteva minute la infuzat în uleiul încălzit în prealabil, apoi se aplică pe scalp și pe suprafața părului. Se lasă să acționeze maxim o oră.

Ghimbirul este foarte util în tratarea mătreții. Se amestecă în acest caz 1 parte de suc de ghimbir cu 2 părți de ulei de ricin sau de măsline și se aplică pe scalp, cu mișcări circulare. Se lasă jumătate de oră să acționeze, apoi se spală cu șampon.

Părul se poate clăti la final cu o soluție de apă și oțet de mere sau suc de lămâie. Oricare din aceste sucuri se pot aplica de 2 ori pe lună.

> Efecte terapeutice

Atât ceapa, cât și usturoiul și ghimbirul au fost folosite cu sute de ani în urmă ca remedii eficiente pentru problemele scalpului și părului. Toate aceste 3 alimente condimentate dețin proprietăți stimulatoare asupra circulației sangvine de la nivelul scalpului, care facilitează creșterea sănătoasă a părului, tratarea cheliei, părului subțire și predispus căderii severe.

Atunci când circulația sângelui de la nivelul scalpului este stimulată, are loc o stimulare a creșterii și regenerării foliculilor de păr.

Ceapa, usturoiul și ghimbirul sunt încărcate cu foarte multe substanțe nutritive (inclusiv acizi grași esențiali) care hrănesc practic firul de păr și îl întăresc. Mai mult, ceapa, usturoiul și ghimbirul au proprietăți antibacteriene, prin care ajută la eliminarea toxinelor de la rădăcina firelor de păr care pot provoca infecții, promovând astfel un păr sănătos.

Sulful, considerat mineralul frumuseții, se găsește din belșug atât în ceapă, cât și în usturoi. Sulful este al treilea cel mai abundent mineral din corpul nostru, prezent în fiecare celulă, cu o concentrație mare la nivelul unghiilor, pielii și părului.

Ceapa, usturoiul și ghimbirul au și efecte anti-inflamatorii, prin care pot reduce inflamațiile, înroșirea și mâncărimea pielii capului. Aceste remedii ajută inclusiv la tratarea și prevenirea uscării scalpului.

Pentru tratarea alopeciei, tratamentul trebuie urmat 3-4 luni. În ceea ce privește căderea părului, rezultatele se văd doar după primele două aplicații.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.