Bicarbonat de Sodiu Pentru Păr – Utilizare și Efecte Secundare

Datorită proprietăților sale unice de curățare, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ocazional pentru spălarea părului și eliminarea reziduurilor pe care șampoanele și balsamurile comerciale le lasă asupra părului. Bicarbonatul de sodiu este astăzi văzut ca o metodă naturistă de îngrijire a părului sau ca un tratament ocazional pentru părul uscat sau gras.

Bicarbonat de Sodiu Pentru Păr – Utilizare și Precauții

Bicarbonat de Sodiu Pentru Păr – Utilizare și Precauții

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient antic, a cărui utilizare miraculoasă era cunoscută de vechii egipteni, care îl foloseau ca agent puternic de curățare. La capitolul cosmetică, bicarbonatul poate fi utilizat la spălarea părului, atunci când este amestecat cu apă.

Bicarbonat de sodiu pentru păr – Cum se folosește

O spălare a părului cu bicarbonat de sodiu curăță excesul de produse comerciale, îndepărtează impuritățile și lasă părul mult mai curat și sănătos decât multe alte șampoane scumpe de pe piață. Din acest motiv, bicarbonatul de sodiu este uneori recomandat ca un înlocuitor ieftin și eficient pentru șamponul obișnuit.

Pentru a curăța părul, se adaugă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în cantitatea de șampon pe care o folosești la o spălare, și lasă amestecul pe păr să acționeze 5 minute. La final, părul se poate clăti cu oțet de mere. Sau, dacă se folosește doar pentru clătire, se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2 căni de apă. Se pot adăuga și 2 lingurițe de ulei de ricin sau de arbore de ceai. Acest procedeu se poate aplica o dată pe lună, pentru curățarea părului de orice urme de produse artificiale care îngrașă și încarcă părul.

> Bicarbonat de sodiu pentru păr gras

Bicarbonatul absoarbe uleiurile și de aceea este ideal pentru părul gras sau eliminarea excesului de sebum. Persoanele care se confruntă cu păr gras, pot presăra 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu pe păr, și apoi întinde pulberea uniform cu ajutorul unui pieptene sau perii dese.

Vezi si Bicarbonat de Sodiu cu Apă – Efecte Secundare și Contraindicații 

Bicarbonat de sodiu pentru păr – Efecte nocive

Există și unele voci care susțin că praful de bicarbonat este foarte abraziv, și de aceea el poate fi un tratament prea dur pentru firul de păr delicat. Însă pentru a combate posibilele efecte negative ale utilizării de bicarbonat pentru păr, se recomandă utilizarea acestuia în cantități mici sau rareori. De asemenea, praful trebuie să fie bine dizolvat în apă înainte de folosire.

Pe de altă parte, experții spun că acest produs de curățire este un alcalin puternic, cu un pH de 9,0. Produse alcaline deschid cuticulele de păr și permit părului să absoarbă prea multă apă și să fie astfel mai predispuse la subțiere și rupere. De aceea, pentru a contracara acest efect, este bine ca tratamentul cu bicarbonat de sodiu pentru păr să fie urmat de o clătire a părului cu oțet de mere, pentru normalizarea pH-ul părului. Acidul oțetului de mere va închide cuticulele și va proteja firul de păr de rupere. Pentru clătire, se diluează 1 parte de oțet cu 4 părți de apă.

Bicarbonatul de sodiu pentru acnee

Bicarbonatul de sodiu are o multitudine de întrebuințări în gospodărie și cosmetică. Este un remediu eficient pentru acnee, dinți albi și piele curată. Este bine însă ca bicarbonatul de sodiu să nu se folosească mai des de 3-4 ori pe lună.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

2 comentarii

  1. se pune in sampon sau in apa biocarbonatu ? si pentru ten e bun?

  2. Inainte de a îl pune în sampon ,il dizolvi cu putina apa bine bine ,dupa care se adauga in sampon .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.