PUNCTE NEGRE – remedii naturiste la domiciliu

Punctele negre sunt o problemă aparent minoră în rândul femeilor, dar acestea pot lăsa cicatrici serioase dacă nu sunt tratate corespunzător. Prin urmarea unor metode naturiste simple, punctele negre pot fi ușor eliminate de pe față.

Puncte Negre – Remedii Naturiste la Domiciliu

Puncte Negre – Remedii Naturiste la Domiciliu

1. Terapia cu aburi fierbinți

Punctele negre pot fi reduse pur și simplu prin efectuarea unei inhalații cu aburi de apă fierbinte. Câteva minute deasupra unui vas cu apă clocotită poate ajuta la deschiderea porilor și curățarea tenului de bacterii și uleiuri care blochează procesul de respirație natural al pielii

2. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai deține proprietăți antibiotice, suficient de puternice pentru a ucide bacteriile. Cantitățile excesive de substanțe uleioasă blochează porii pielii și duc la producerea de bacterii și microbi, și implicit la formarea de puncte negre. Uleiul de arbore de ceai poate fi la fel de eficient ca și peroxidul de benzoil în tratarea acneei și punctelor negre. Se aplică ulei de arbore de ceai pe zonele feței afectate, timp de mai multe zile, și petele vor dispărea de la sine.

3. Lămâie și miere

Aceste două ingrediente sunt două mari daruri ale naturii. Combinate, ele pot fi un mijloc eficient de atacare a punctelor negre și de reducerea a inflamațiilor. Se amestecă zeama de la o lămâie cu puțină miere și se aplică pe față preț de câteva minute. Pentru obținerea de maxime beneficii, înainte de aplicare a acestui tratament, se poate face inhalația cu aburi de la punctul 1.

4. Pastă de dinți

Aplicarea de pastă de dinți pe față pentru tratarea punctelor negre poate suna ciudat, însă acest remediu dă roade foarte bune în acest caz. Se recomandă pasta de dinți albă, nu colorată. Se aplică înainte de baie, sau înainte de culcare.

5. Bicarbonat de sodiu

Se pune la fiert o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină sare, și apoi se lasă la răcit. Se folosește soluția pentru diluarea punctelor negre de pe față, folosind o perie moale sau o bucată de pânză, frecând zona afectată. La final se clătește pielea și se spală cu apă curată.

6. Hamamelis

Hamamelis este un ingredient anti-inflamator, extrem de eficace pentru toate afecțiunile pielii, inclusiv pentru coșuri, acnee și puncte negre. Hamamelis vindecă plăgi și ulcer varicos, mâncărimi ale pielii, eczeme, ten uscat sau gras, celulită, roșeață, inflamații ale pielii (inclusiv a ochilor), acnee, arsuri solare sau tăieturi după bărbierit.

Se poate folosi ca atare, sub formă de ulei, ceai sau apă. Se înmoaie un tampon de vată în hamamelis și se aplică pe zona afectată, de 2 ori pe zi. Se poate găsi la orice magazin naturist.

7. Roșii

Se aplică o felie de roșie întreagă sau pasată pe punctele negre și se lasă să acționeze câteva minute, apoi se spală.

8. Dietă pentru o piele curată

Este foarte important să se acorde mai multă atenție dietei zilnice atunci când avem puncte negre. Mai mult decât orice, trebuie să bem multă apă pentru a hidrata pielea și elimina toxinele. Vitamina C din fructele citrice (lămâie, grepfruit, portocale), antioxidanți și proteine din alimente ajută la menținerea sănătății pielii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.