Leacuri băbești contra căderii părului

Top 6 Rețete Contra Căderii Părului

Top 6 Rețete Contra Căderii Părului

1. Suc de ceapă 

Ingrediente

• 400 grame de suc de ceapă
• 100 g de alcool

Se amestecă ingredientele și se aplică la rădăcina părului, masând ușor. Procedeul se face zilnic, timp de 1-2 săptămâni.

2. Suc de usturoi contra căderii părului

Ingrediente:

• 1 lingură de miere de albine
• 1 lingură de suc de usturoi (sau ceapă)
• 1 lingură de șampon din plante

Se amestecă bine ingredientele și se aplică pasta pe rădăcină și pe suprafața părului, apoi se acoperă capul cu un prosop o oră. La final, se spală părul în mod obișnuit. Procedeul se face doar o dată pe săptămână, timp de 1-2 luni. Pe durata tratamentului se poate face un masaj al părului zilnic cu ulei de măsline.

3. Rețetă Tinctura de ardei iute

Se toacă 1-2 ardei iuți mărunt și se pun la macerat într-un borcan (cât să cuprindă un sfert). Se toarnă peste alcool de 70 de grade, cât să se umple borcanul. Se lasă la macerat 12 zile, apoi se strecoară și se depozitează în sticluțe închise la culoare. Se aplică zilnic câte o linguriță de tinctură (diluată cu 2-3 lingurițe de apă), la rădăcina părului, masând ușor 10 minute. tinctura poate produce o senzație de usturime, însă este extrem de eficientă pentru creșterea părului în zonele în care a căzut total.

4. Rețetă pentru regenerarea și vitaminizarea părului

Ingrediente:

• 6 linguri de ulei de măsline
• 4 linguri de ulei de ricin
• 4 fiole de Vitamina C
• 4 linguri de Vitamina A (ulei)
• 1 gălbenuș de ou

Se amestecă toate ingredientele și se obține o pastă. Se udă părul bine și se șterge cu un prosop. Se aplică pasta pe păr și se masează bine, timp de 2-3 minute, mai ales la vârfuri. Se strânge părul în coc și se acoperă cu un prosop. Se lasă să acționeze jumătate de oră sau o oră, apoi se clătește cu apă și se spală cu șamponul obișnuit (de preferabil din plante: nuc, urzici, ginseng). Tratamentul se face cel puțin o lună, la fiecare spălare.

5. Tinctură de coada-calului pentru întărirea rădăcinii și regenerare

Se fac tamponări cu tinctură de coada-calului. Tinctura se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă din 2 linguri de plantă mărunțită și 200 ml de alcool de 70 de grade, lăsate la macerat 14 zile.

6. Rețetă împotriva căderii părului

Ingrediente:

• 5 căpățâni de usturoi (zdrobit)
• 400 g de gaz
• 1 gălbenuș de ou
• 1 lingură de ulei de ricin

Se pune usturoiul la macerat în gaz timp de 10 zile. Se ia o lingură de macerat și se amestecă cu uleiul de măsline și gălbenușul de ou. Se omogenizează pasta și se aplică pe pielea capului frecând ușor. Se acoperă capul cu un prosop sau batic, și se lasă să acționeze până apare o senzație de usturime insuportabilă.

Tratamentul se face de 2 ori pe săptămână, timp de 30 de zile.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Cred ca ustura ..de-ti ies ochii….!!!

  2. Important e sa nu “iasa parul”…))))))))))))))))))))0

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.