Zaț de Cafea și Miere – Acnee, Puncte Negre, Cearcăne

Cafeaua în combinație cu mierea de albine este un remediu naturist excelent pentru revigorarea pielii și înviorarea aspectului încărcat și îmbătrânit al tenului. Aceste două ingrediente sunt atât de eficiente și populare pentru tratarea imperfecțiunilor pielii datorită proprietăților dezinfectante, cicatrizante și hidratante.

Zaț de Cafea și Miere –Acnee, Puncte Negre, Cearcăne

Zaț de Cafea și Miere –Acnee, Puncte Negre, Cearcăne

Am ales două măști de față pentru acnee, puncte negre și cearcăne.

1. Mască de față cu zaț de cafea și miere pentru acnee

Ingrediente:

• 3 linguri de miere
• 2 linguri de scorțișoară (pulbere)
• 1 lingură de zaț de cafea
• puțină apă călduță

Mod de preparare:

Se înjumătățesc cantitățile astfel: se amestecă o lingură jumate de miere cu 1 lingură de zaț de cafea și 1 lingură de scorțișoară. Cu pasta obținută se freacă energic pielea feței, pentru îndepărtarea celulelor moarte și a excesului de sebum.

După acest prim pas, se clătește bine fața, apoi se amestecă și celelalte cantități rămase de miere și scorțișoară. Pasta obținută se aplică din nou pe ten, dar de această dată și pe decolteu. Nu se mai face exfolierea feței, ci se lasă să acționeze 30 de minute. La urmă se clătește cu apă.

Procedeul se face o dată pe săptămână. Are efecte dovedite în ceea ce privește eliminarea punctelor negre și a pungilor de sub ochi, și în tratarea acneei. Efectele se văd după cel puțin o lună de tratament, când tenul devine mai strălucitor, cu un aspect mai tânăr.

Exfoliant Zaț de Cafea și Miere

Exfoliant Zaț de Cafea și Miere

2. Mască de față cu miere și cafea

Ingrediente:

• 4 lingurițe de cafea (măcinată)
• 4 lingurițe de cacao
• 2 lingurițe de miere de albine
• 8 lingurițe de iaurt (degresat)

Se amestecă toate ingredientele, până la obținerea unei paste omogene. Se curăță bine fața înainte, și se aplică pe ten, pe gât și pe decolteu. Se lasă să acționeze 30-40 de minute, apoi se spală cu apă caldă. Se șterge la urmă cu un șervețel de hârtie, prin tamponare. Persoanele cu ten gras pot folosi o mască de față cu miere, cafea și câteva picături de zeamă de lămâie și oțet de mere.

Această mască se aplică o dată pe săptămână.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. la multi ani pe 2014 ! citesc cu drag …am pus in practica cateva din aceste remedii de care sant tare multumita…multumesc !

  2. Naturaleta,e mai presus de toate.

  3. La masca 1) in procedeu nu se mentioneaza cafeaua. Ați omis sau e in plus la ingrediente ?

  4. Am omis, se amestecă odată cu mierea și scorțișoara

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.