Cremă de față cu ulei de cătină
Există o mulțime de rețete naturiste pe bază de plante și uleiuri vegetale pentru tratarea și întreținerea tenului cu probleme.
Cremele, loțiunile și unguentele naturale pot fi pregătite cu succes acasă, combinând ingredientele potrivite.
La baza celor mai reușite rețete lor stau produsele apicole și fructele de pădure, cum este uleiul de cătină și ceara de albine.
Cuprins
Cremă cu ulei de cătină și măceș
Ingrediente
• o linguriță de ulei de cătină
• un sfert de pahar de flori de măceș (petale)
• 10 g de ceară de albine
• 50 g de unt
Mod de preparare:
Se pisează bine florile de măceș, folosind o lingură de lemn. Se pune untul pe baie de aburi, amestecând continuu până la dizolvare.
Într-un vas, se amestecă toate ingredientele și apoi se lasă la răcorit untul. Crema astfel rezultată este ideală pentru un ten normal sau gras.
Cremă de față cu plante
Gălbenelele sunt plante recomandate de regulă pentru un ten uscat, iritat, înroșit și acneic.
Cremele cu gălbenele sunt emoliente și dezinfectante în același timp. Se pot aplica pentru a obține o curățarea și o hidratare profundă a pielii tenului.
Pe lângă gălbenele, se pot folosi și alte plante, cu diferite efecte și acțiuni asupra pielii. De pildă, tătăneasa este ideală pentru eczeme, umflături, vânătăi sau zgârieturi.
Un bun dezinfectant care poate remedia erupțiile cu puroi și infecțiile pielii este levănțica. Pentru un efect calmant, se poate folosi mușețel.
În ceea ce privește uleiul vegetale folosit, se poate alege la fel din mai multe tipuri, în funcție de nevoia fiecăruia.
De exemplu, pentru un ten uscat și sensibil se recomandă uleiul de avocado. Se poate folosi la fel de bine ulei de susan sau ulei de arahide. Persoanele care au un ten gras, vor folosi ulei de semințe de struguri sau ulei de jojoba. Uleiul de măsline este benefic pentru orice tip de ten sau piele.
Mod de preparare
Pentru a obține o cremă de față cu plante, se pot folosi 100 g de plantă, 100 g de ceară de albine și aproximativ 500 ml de ulei de măsline.
Mai întâi se mărunțesc bine plantele (manual sau prin râșnița de cafea), apoi se adaugă uleiul de măsline.
Se pune vasul mic și se amestecă în mod constant în jur de 3 ore, până la infuzarea plantei în ulei.
După ce s-a răcit, preparatul se strecoară printr-un tifon, și în uleiul de plante rezultat se adaugă ceara de albine. Se amestecă până la omogenizarea completă.
Crema astfel obținută se păstrează în cutii sau borcănele, la frigider.
am sa o incerc pe soarice