Loțiune din ulei de măsline și busuioc pentru un ten tânăr

Iubitoarele de frumos și de natural cunosc numeroase secrete ale îngrijirii pielii cu ajutorul plantelor sau alimentelor din bucătărie.

Suntem curioși dacă știți și această loțiune din ulei de măsline și busuioc pentru un ten tânăr și radiant!

Ulei de masline si busuioc pentru ten

Ulei de masline si busuioc pentru ten

Există felurite ingrediente care pot ajuta la curățarea, întinerirea și vindecarea tenului.

Iată câteva dintre ele: uleiul de măsline, sucul de lămâie, bicarbonatul de sodiu, păpădia, iaurtul, mierea, gălbenușul de ou, aloe vera, argila, pătrunjelul, păpădia, busuiocul. Și lista poate continua.

În acest articol vă prezentăm un tonic simplu și eficient pentru ten. Se prepară din ulei de măsline și busuioc.

Citește și – Apa de orez – secretul unui ten tânăr, fără acnee și riduri

Loțiune din ulei de măsline și busuioc pentru ten

Rețeta este cât se poate de ușoară. Puneți 50 ml de ulei de măsline într-un borcănel mic de sticlă. Introduceți o crenguță de busuioc și puneți capacul. Planta poate fi verde sau uscată.

Închideți borcanul ermetic și lăsați busuiocul la macerat cel puțin 2 săptămâni. Cu cât stă mai mult, cu atât mai eficientă va fi loțiunea.

Pentru a grăbi extragerea principiilor active din plantă, folosiți ulei de măsline fierbinte. Nu îl fierbeți! Trebuie doar să îl încălziți.

Citește și – Sucul de aloe vera face tenul curat – cum să-l folosești împotriva coșurilor, iritațiilor și ridurilor

Mod de utilizare

După câteva săptămâni în care busuiocul a stat la macerat, se poate folosi uleiul. Nu e musai să scoateți crenguța. O puteți lăsa acolo, pentru că nu vă încurcă deloc.

Turnați câteva picături de ulei pe o dischetă demachiantă și aplicați pe ten. Fața trebuie spălată bine înainte cu apă caldă și săpun. Astfel uleiul va pătrunde mai ușor prin porii deschiși.

Masați ușor pielea și gâtul, pentru a favoriza pătrunderea uleiului în țesuturi.

Este de preferat să aplicați acest tratament seara, înainte de culcare, pentru a permite uleiul să acționeze lent.

Dacă aveți pete pe față – fie că sunt pete de bătrânețe, pete de soare, pete de ficat – puteți înlocui busuiocul cu păpădie. Această plantă ajută la estomparea petelor.

La fel de bun este sucul de pătrunjel sau zeama de lămâie, aplicate direct pe pete, prin tamponarea sau ștergerea feței.

Efectele busuiocului asupra tenului

Busuiocul este o plantă excelentă pentru îngrijirea pielii! Din păcate, puține femei cunosc acest lucru.

Ten îmbătrânit, ridat

Loțiunea de ulei de măsline și busuioc ajută la cu seamă la creșterea tonusului pielii și întinerirea tenului.

Studiile arată că extractul de frunze și flori infuzate într-o cremă facială ajută la reducerea ridurilor.

Protector solar

Busuiocul acționează ca un scut împotriva daunelor razelor ultraviolete asupra pielii. Un studiu publicat în „International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Science” dezvăluie că uleiul esențial de busuioc poate funcționa ca o loțiune de protecție solară.

Aceste efecte se datorează acțiunii sale antioxidante, prin care previne, de altfel, și formarea ridurilor sau reduce aspectul liniilor fine de pe față.

Piele uscată, aspră

Busuiocul este ideal pentru pielea uscată sau aspră. Cremele faciale cu ulei sau extract de busuioc mențin umiditatea optimă a pielii și previn uscarea.

Busuioc pentru acnee și puncte negre

Această plantă este utilă și împotriva acneei. Un articol publicat în jurnalul „Alternative and Complementary Therapies” susține că uleiul de busuioc are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene.

Datorită lor, poate fi folosit pe pielea afectat de acnee. Un alt studiu, apărut în „Nutrition Today” sugerează că sucul obținut din frunzele verzi ale busuiocului pot fi folosite ca tratament pentru acnee.

Acesta s-a dovedit la fel de eficient ca și tetracicilina orală sau loțiunile faciale cu sulf.

Citește și – Balsam de păpădie pentru acnee, coșuri, pete, riduri, piele uscată sau crăpat

Pete pe piele, semne sau cicatrici

Busuiocul deschide pielea la culoare și poate fi util în tenul depigmentat. Albește semnele și cicatricile și le estompează.

Se poate folosi sub forma unei paste – frunzele zdrobite și amestecate cu miere și suc de lămâie. Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clătește cu apă.  

Infecțiile pielii

Uleiul esențial de busuioc poate combate infecțiile fungice. Cel puțin acestea sunt concluziile unui studiu apărut în „Journal of Phytopathology”.

Iritații, eczeme

Busuiocul are efecte calmante asupra pielii iritate sau afectate de mâncărimi. Amestecat cu iaurt, busuiocul poate calma eczemele.

De asemenea, frunzele de busuioc zdrobite sau pliculețele de ceai de busuioc aplicate pe ochi pot reduce cearcănele și aspectul de ochi umflați.

Citește și – Crema cu cafea face minuni împotriva cearcănelor, pungilor sub ochi și ridurilor

Surse articol:

1. Preparate de Vis, Ulei de măsline cu busuioc pentru îngrijirea tenului: https://www.preparatedevis.ro/2013/12/ulei-de-masline-cu-busuioc-pentru.html
2. Erica Loop, 5 Benefits of Basil for Skin CareTom’s of Maine: https://www.tomsofmaine.com/good-matters/natural-products/5-benefits-basil-skin-care
3. Simran Gandhi, Basil Benefits: Top Benefits Of Basil For Your Skin, Republic World: https://www.republicworld.com/lifestyle/health/basil-benefits-know-top-benefits-of-basil-for-your-skin-you-must-try.html

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.