PLANTE pentru COLORAREA naturală a PĂRULUI și acoperirea firelor albe: MUȘEȚEL, URZICĂ, GĂLBENELE, ROZMARIN, SALVIE

Femeile au avut dintotdeauna o mare slăbiciune pentru înfrumusețarea feței, îngrijirea pielii și a părului.

Foarte multe din ele apelează la tot felul de trucuri pentru a-și spori frumusețea, unele dovedindu-se a fi total nepotrivite pentru trăsăturile lor.

Plante Pentru Colorarea Părului

Pigmentul pielii, culoarea părului, trăsăturile feței și ale caracterului cu care ne naștem nu pot avea nici un înlocuitor artificial. Ele ni se potrivesc așa cum ne-au fost lăsate de Dumnezeu.

O persoană blondă nu va mai fi „ea însăși” după ce se vopsește negru, și invers. Acest articol nu este însă despre schimbarea culorii părului, ci despre acoperirea firelor argintii de păr care au început să apară acum și la vârste mai tinere.

Pentru a închide ușor nuanța părului șaten sau brunet și a ascunde șuvițele albe, precum și pentru a evidenția o nuanță blondă, puteți apela la ajutorul plantelor.

Rețetă pentru păr șaten sau brunet

Ingrediente

• ¼ cană de urzici (frunze)
• ¼ cană de rozmarin (frunze)
• ¼ cană de salvie (frunze)
• 2 ½ căni de apă

Preparare

Puneți apa într-o cratiță pe foc. Când clocotește, adăugați plantele și lăsați-le jumătate de oră la fiert, sau până când apa devine negricioasă.

Așteptați să se răcească, apoi strecurați plantele printr-o sită fină sau printr-un tifon fin. Ceaiul trebuie să fie curat, fără rămășițe de plante.

Pulverizați pe păr cu o oră înainte de baie sau duș, apoi șamponați și clătiți. Aplicați soluția pe păr zilnic, până când părul capătă nuanța dorită. Păstrați soluția în frigider.

În primele zile nu veți vedea o schimbare notabilă. Efectele se văd după mai multe aplicări.

Amestecul de plante folosit ajută totodată la îndepărtarea mătreții și stimularea creșterii părului.

Rețetă pentru păr blond

Ingrediente

• 2 căni de ceai concentrat de mușețel
• ½ cană de suc de lămâie
• ½ cană de ceai concentrat de gălbenele

Preparare

Turnați toate lichidele într-o sticlă cu pulverizator. Agitați pentru a se amesteca bine și pulverizați pe păr. Pieptănați părul pentru a întinde soluția uniform.

Pentru a spori efectul de deschidere a culorii părului, se recomandă să stați în soare câteva ore, și apoi să mai așteptați încă 1-2 ore înainte de a clăti părul cu apă curată.

Această soluție poate fi folosită de mai multe ori pe săptămână, până ajungeți la culoarea dorită.

Ceaiul de mușețel poate fi folosit și după spălarea cu șampon, fără să mai clătiți părul după aceea. Veți obține un păr moale și fin, care se va deschide și mai mult în timp.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Welness Mama, Natural Hair Color Recipes: https://wellnessmama.com/5112/natural-hair-color-recipes/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.