INSECTICIDE naturale, ușor de preparat în casă

Mediul extrem de poluat în care trăim ne obligă să căutăm alternative naturale la toate produsele chimice pe care le folosim în gospodărie.

Este indicat să ne ferim pe cât posibil să mai folosim insecticidele toxice din comerț, care pot dăuna atât sănătății noastre, cât și mediului înconjurător.

insecticide naturale

În acest articol veți găsi câteva soluții organice la îndemână pentru uciderea insectelor dăunătoare în mod natural.

Spray salin

Această soluție este eficientă împotriva acarenilor, omizilor și a altor insecte care mănâncă frunze sau fructe. Amestecați 2 linguri de sare cu 2 litri de apă caldă și transferați soluția obținută într-o sticlă cu pulverizator. Agitați și pulverizați pe insecte.

Soluție din ardei iute

Ardeii iuți conțin capasaicină, un compus care dă alimentelor o fierbințeală și o iuțelă puternică. Datorită efectelor iritante, aceștia pot fi folosiți împotriva insectelor mici și a omizilor. Puneți 1 cană de apă la fert și după ce a început să clocotească, luați vasul de pe foc și adăugați câțiva ardei iuți roșii. Acoperiți și lăsați la infuzat până când apa se răcește. Strecurați și amestecați soluția cu 1 lingură de detergent lichid de vase.

Spray de citrice

Acesta poate fi folosit împotriva musculițelor albe de seră, care atacă plante de grădină și de apartament. Puneți 2 căni de apă la fiert. Luați vasul de pe foc și adugați cojile de la 2 lămâi. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat până la răcire. Strecurați și transferați soluția într-o sticlă cu pulverizator. Pentru îndepărtarea țânțarilor, puteți adăuga în această soluție și câteva picături de ulei esențial de eucalipt.

Bicarbonat de sodiu

Pentru combaterea fungilor și sporilor de mucegai de pe plante, amestecați 2 linguri de detergent lichid de vase cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 3 litri de apă.

Spray de pelin

Puneți o mână de pelin într-o cratiță. Turnați peste ele 1 cană de apă clocotită și lăsați-le la infuzat până la răcire. Amestecați soluția cu apă (1:4) și pulverizați pe insecte de plante.

Ceai de usturoi

Mirosul înțepător al usturoiului este foarte neplăcut chiar și pentru insecte. Ceaiul de usturoi poate ucide viermii de varză, musculițele albe, gândacii de dovlecei și unele tipuri de fungi și viermi cilindrici (nematode).

Puneți 2 căni de apă la fiert și adăugați câțiva căței de usturoi tocați mărunt. Lăsați la infuzat până la răcire, apoi strecurați soluția într-o sticlă cu pulverizator.

Ulei esențial de mentă

Un studiu a arătat că uleiul esențial de mentă este eficient împotriva țânțarilor și furnicilor. Amestecați 1 lingură de ulei esențial de mentă cu 250 ml de apă, și pulverizați soluția în zonele afectate (geamuri, tavan, colțuri, balcoane etc).

Frunze de tomate

Frunzele de roșii pot fi folosite ca insectid general, datorită efectelor extrem de otrăvitoare asupra insectelor. Puneți o mână de frunze de roșii într-un ibric. Adăugați apă cât să le acopere și fierbeți în câteva clococte. După ce s-a răcit, se strecoară și se pulverizează pe plante.

Ceai de busuioc

Puneți 1 litru de apă la fiert și adăugați 1 mână de busuioc proaspăt (sau 2 linguri de busuioc uscat). Lăsați să dea câteva clocote, apoi infuzați până la răcire. Adăugați și 1 lingură de detergent lichid de vase.

Fulgi de săpun

Săpunul este foarte eficient împotriva unei game variate de insecte care afectează plantele, precum acarieni și afide (păduchii plantelor), datorită acizilor grași pe care îi conține, care ajută la dizolvarea membranelor celulare ale insectelor. Amestecați 2 linguri de săpun ras pe răzătoare cu 250 ml de apă.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Mersi mult pt retete 👌👌👌👌

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.