DETERGENT natural pentru VASE – o rețetă simplă și eficientă

Din cauza poluării excesive la care suntem expuși astăzi, suntem oarecum obligați să ne schimbăm stilul de viață și să adoptăm un trai cât mai natural.

Părinții preocupați pentru sănătatea copiilor lor și buna lor creștere sunt nevoiți să caute soluții naturale pentru toate necesitățile vieții: alimentație, igienă, produse de îngrijire a corpului și curățarea casei etc.

Detergent Natural de Vase

Detergent Natural de Vase

Soluțiile de curățat pe care le găsim în magazine sunt foarte colorate și parfumate, fac multă spumă și curăță bine, însă au un conținut mare de chimicale dăunătoare sănătății. Problema este că utilizăm acești detergenți zilnic, cel puțin la spălarea vaselor.

Vestea bună este că ne putem prepara propriul detergent în casă, lipsit de neurotoxine, folosind ingrediente naturale. Fructele citrice, oțetul, sarea și bicarbonatul de sodiu au proprietăți antiseptice și antibacteriene.

Deși nu fac spumă, aceste ingrediente curăță foarte bine și dezinfectează vasele, și nu au efecte secundare.

Detergent bio pentru vase – rețetă

Ingrediente

• 3 lămâi
• 200 g de sare grunjoasă
• 1 pahar de oțet
• 2 căni de apă

Preparare

Spălați lămâie, scoateți sâmburii și tăiați-le bucăți. Puneți-le în robot împreună cu 1 cană de apă și sarea. Mixați la viteză mare câteva minute, până când obțineți o compoziție fină, cremoasă.

Transferați compoziția într-o cratiță. Adăuga restul de apă (1 cană) și oțetul. Puneți vasul pe aragaz la foc mic și lăsați amestecul să fiarbă circa un sfert de oră. După ce s-a răcit, turnați lichidul într-o sticlă de la un detergent vechi.

Dacă vasele sunt pline de grăsime sau sunt foarte murdare, ștergeți-le întâi cu un șervețel gros, apoi lăsați-le la înmuiat într-un bol cu apă fierbinte și puțin detergent bio. Frecați vasele cu partea abrazivă a buretului pe care ați pus puțin detergent.

Dacă adăugați și puțin bicarbonat de sodiu, veți obține un detergent bio cu care pot fi spălate inclusiv fructele și legumele de pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Daca vasele mai murdare trebuie sa le pun in detergent pentru ce fac unul bio???!!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.