Cum să cureți CADA, CHIUVETA și alte lucruri din casă cu SARE și LĂMÂIE

Sarea, oțetul, lămâia și bicarbonatul de sodiu sunt cele mai banale ingrediente din casă pe care le putem folosi în locul produselor de curățare din magazine.

Pe lângă faptul că sunt costisitoare, utilizarea lor zilnică ne poate aduce prejudicii sănătății, din cauza substanțelor chimice pe care le conțin.

Sarea, lămâie, oțetul și bicarbonatul sunt 100% naturale și au numeroase utilizări în gospodărie. Pot fi folosite pentru bucătărie și baie, pentru rufe, pentru îngrijirea casei și a corpului, pentru grădină, animale și multe alte lucruri.

Datorită efectelor sale înnălbitoare, lămâia înlătură foarte bine petele de pe materiale și diferite suprafețe din casă. În plus, are un miros înviorător și complet inofensiv asupra sistemului respirator.

În combinație cu sarea, precum ne sugerează rețeta de mai jos, se transformă într-un „detergent” care poate concura lejer cu produsele comerciale.

__________________________________________________________________________________________________________

Soluție naturală pentru curățarea casei

Ingrediente

• 1 lămâie
• sare grunjoasă

Metodă

Tăiați lămâia în două. Luați una din jumătăți și presărați deasupra sarea, cât să acopere toată suprafața zemoasă.

Umeziți cu apă obiectele sau lucrurile care trebuie curățate și frecați-le energic cu partea sărată a fructului. Dacă mai este nevoie, mai adăugați sare din când în când. După ce ați epuizat prima jumătate a lămâii, folosiți-o și pe a doua, dacă mai este nevoie.

În loc de lămâie se poate folosi grepfrut, dacă vă îndurați să îl să „consumați” astfel.

Dacă zonele care necesită curățare sunt mai murdare, puteți presăra pe fruct puțin bicarbonat de sodiu, și abia apoi sarea grunjoasă.

Bicarbonatul este și el abraziv și curăță foarte bine.

Această metodă poate fi utilizată pentru curățarea chiuvetelor (din baie și bucătărie), a căzii, a closetului, a tocătoarelor, a vaselor și a altor obiecte din casă.

Pe lângă faptul că îndepărtează mizeria și petele, are și efecte dezinfectante și lasă în casă un miros foarte plăcut de citrice.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Paradis Verde, Soluție 100% eco pentru curățare băii

2. Shea Zukowski, Salt, Lemons, Vinegar and Baking Soda

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Am ajuns sa mancam tot felul de chimicale iar cu hrana noastra sa curatam geamurile chiuvetele…Alti rusofoni spun ca ,pentru a curata rugina de pe tabla sa folosim coca cola….Merem bine…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.