DEGRESANT natural din coji de CITRICE pentru curățarea aragazului și a altor suprafețe murdare

Produsele de curățare pe care le găsim în comerț sunt pline de substanțe chimice toxice, și în plus sunt foarte scumpe.

Întrucât trăim într-o lume extrem de poluată, avem nevoie să investim mai mult timp în căutarea de produse naturale, care nu ne afectează sănătatea.

Degresant Natural din Coji de Portocale – Rețetă

Adepții unui stil de viață ecologic au inventat foarte multe rețete, suficient de simple, ieftine și accesibile publicului larg.

Produsul pe care vi-l prezentăm în acest articol curăță petele de grăsime, geamurile și oglinzile, dezinfectează suprafețele și împrospătează aerul din casă.

Pentru a-l prepara în casă, aveți nevoie de coji de citrice, oțet alb și eventual apă distilată. Puteți folosi lămâi, portocale sau grepfrut, doar un tip sau o combinație. Toate sunt eficiente. 

Veți vedea că prepararea și utilizarea produselor naturale vă va aduce extrem de multă satisfacție. 

Degresant natural din coji de portocale

Înainte să curățați fructele de coajă, spălați-le cu apă caldă și săpun. Desfaceți coaja de la 2 portocale. Puneți-le într-un borcan de sticlă de 800 de grame. Turnați peste ele oțet alb. Închideți borcanul ermetic și lăsați cojile la macerat timp de 2 săptămâni.

Verificați borcanul la 2 zile pentru a nu prinde mucegai. Cojile trebuie să fie bine scufundate în oțet.

Strecurați oțetul și aruncați cojile. Păstrați soluția obținută într-un borcan cu capac. Când doriți să folosiți acest degresant, umpleți jumătate de sticlă (cu pulverizator) și completați cu apă distilată. Dezinfectantul și apa distilată trebuie folosite în cantități egale.

Folosiți soluția obținută pentru spălarea vaselor, tocătoarelor, ferestrelor și a altor suprafețe din casă. Nu o aplicați pe suprafețe de marmură sau piatră.

Exemplu:

Turnați câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu peste petele din cuptor. Apoi pulverizați soluția de coji de portocale și oțet. Veți vedea că în câteva minute bicarbonatul va face spumă.

Așteptați 20 de minute să se înmoaie bine, apoi îndepărtați cu un burete. Mizeria se curăță foarte ușor.

Sursă: Tory Avey, Natural All Purpose Homemade Citrus Cleanser: http://toriavey.com/home-garden/2015/03/natural-all-purpose-homemade-citrus-cleanser/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.