Următorul TRANSFĂGĂRAȘAN din România? Munții Baiului oferă un traseu la fel de spectaculos

Iubitorii de drumeții la “nivel înalt” sunt invitați să parcurgă un nou traseu montan spectaculos din România, aflat în Munții Baiului.

Autoritățile de pe Valea Prahovei au în plan să transforme acest drum aflat la mare altitudine într-o șosea asemănătoare Transfăgărășanului și Transalpinei.

Munții Baiului - fotografie de Alin Dobrin

Munții Baiului – fotografie de Alin Dobrin

Se va numi Transbai, și este un proiect extraordinar, care are ca scop valorificarea frumuseții naturale a Munților Baiului. Momentan, pe coamele acestor munți se practică off-road. Aici se încumetă foarte mulți bicicliști, iuitori de o excursii provocatoare.

Drumul se află la o altitudine de peste 1.800 de metri, are în total 30 de kilometri și străbate muntele dinspre nord spre sud. Vârful Baiul Mare are 1.895 de metri. După ce va fi asfaltat, acest traseu va deveni unul accesibil tuturor șoferilor.

Munții Baiului

Munții Baiului

Peisajul montan sălbatic care domină întreaga zonă face acest parcurs deosebit de frumos. Spre deosebire de Transfăgărășan și Transalpina, Transbaiul este mult mai luxuriant și mai puțin invadat de turism.

Munții Baiului se mai numesc Munții Gârbova datorită aspectului gărbovit al munților și a vârfurilor, și sunt situați în vestul Carpaților de Curbură.

Munții Baiului

Munții Baiului

Din Munții Baiului Bucegii se văd deosebit de frumos. Panorama este de neuitat. Dacă vreți să vă aventurați pe Munții Baiului cu bicicletele sau pe jos, veți avea nevoie de o hartă.

Creasta muntelui poate fi parcursă pe potecă, pornind dis-de-dimineață din Sinaia și coborând pe pârtia Sorica. Nu porniți la drum dacă vedeți că vremea nu este favorabilă.

Munții Baiului

Munții Baiului

Puteți vizualiza de asemenea videoclipul atașat, pentru a vedea punctul de pornire și dificultatea traseului.

Munții Baiului

Munții Baiului

Dacă alegeți o excursie la pas, traseul se poate parcurge în 8 ore, așadar echipați-vă corespunzător și pregătiți-vă pentru o zi întreagă de drumeții.

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *