‘’Izvorul Îngerilor’’ și apa binefăcătoare din preajma Rusaliilor

Sătenii județului Sălaj, zonă situată la poalele Munților Meseş, au cu ce se mândri. Într-un loc în care timpul parcă a stat pe loc, în comuna sălăjeană Horoatu Crasnei, aflată în Depresiunea Șimleului, la obârșia râului Crasna, se află un izvor despre care localnicii spun că ar fi o binecuvântare de la Dumnezeu.

comuna

Salaj

Minunea din satul Stârciu

Sătenii din satul Stârciu se simt cu adevărat binecuvântați de Dumnezeu, datorită prezenței unui izvor care, pur și simplu, iese la suprafață doar înainte de Rusalii, pentru ca după câteva săptămâni, acesta să sece din nou.

Și cum nimeni nu a putut explica până acum fenomenul, considerat de majoritatea celor care îl vizitează, unul divin, locul a ajuns în scurt timp să fie considerat binecuvântat de Dumnezeu, mai ales că tot aici, în urmă cu sute de ani, își ducea existența o mănăstire de călugări.

646x404

Izvorul

Anual, sute de oameni vin să se convingă pe propria piele de puterile tămăduitoare ale izvorului care, mai bine de un secol, își face apariția doar înaintea sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt.

Efectul tămăduitor al apei nu este infirmat, însă nici confirmat de către fețele bisericești, reprezentantul Episcopiei afirmând faptul că aici, importantă este credința, iar odată cu trăirile spiritual autentice, pot avea loc și minuni.

Un lucru este însă cert: fenomenul de la Stârciu, exclus oarecum din sfera experiențelor palpabile și explicabile, ajută persoanele să își păstreze în continuare credința în Dumnezeu.

‘’Fântâna Leacului’’ sau ‘’Izvorul Îngerului’’, așa cum locul este cunoscut de către credincioși, este considerat un obiectiv sfânt, mulți bolnavi găsindu-și leacul în apele despre care se spun că ar avea proprietăți tămăduitoare.

Apa izvorului, apreciată din plin de către cei cu credință în Dumnezeu, este extrem de rece, iar mirosul acesteia se apropie de cel al cărbunelui.

Izvorul Îngerilor, între mit și realitate

Și cum părerile despre Izvorul Îngerului nu aveau cum să nu fie împărțite, vocile scepticilor susțin că fenomenul considerat sfânt, de către sătenii din Stârciu, și-ar găsi explicația în procesul de topire a zăpezilor și a precipaţiilor abundente sosite odată cu venirea primăverii, prin acumularea apei în subteran și ieșirea acesteia la suprafață.

Pe lângă credincioșii sosiți din toate colțurile țării, fenomenul atrage, totodată, specialiștii în hidrologie, care sunt de părere că la mijloc ar fi vorba despre un fenomen științific, ce vine să pună în valoare frumusețile locului.

IM009192-4exemplare

”La Poiana”

Cu toate acestea, în locul numit ‘’La Poiană’’, acolo unde se află Izvorul Îngerilor, credința oamenilor pare să atragă în continuare sufletele în căutare de liniște interioară, cei ajunși aici, luând cu ei apa binecuvantată.

IM008472-4exemplare

Biserica din lemn

Mai mult decât atât, proprietarul terenului pe care izvorul cu proprietăți miraculoase se află, a hotărât să ridice în zonă și o frumoasă bisericuță din lemn, care poartă hramul ‘’ Înălţarea Domnului’’ și în care cei sosiți pot asista în liniște la slujbele ținute în lăcașul sfânt.

59536430

Biserica din lemn

Tot aici, în timpul unei slujbei de Duminică, apa a început să izvorască din subteran la data de 1 iunie, exact cu o zi înaintea sărbătorii Înălțării Domnului, fapt ce a determinat credincioșii să își întărească convingerile despre legenda izvorului.

Localizare

Satul Stârciu, parte din comuna sălăjeană Horoatu Crasnei, este situat la aproximativ 30 de kilometri de Zalău, zona în care Izvorul Îngerului se află fiind cunoscută de peste o mie de ani.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.