Invitație în Stațiunea Balneoclimaterică Şugaş Băi

Stațiunea Şugaş Băi se găsește în zona Munților Baraolt, pe teritoriul județului Covasna, fiind localizată pe valea pârâului Şugaş, la o altitudine de aproximativ 750 de metri.

statiune

Statiunea Sugas Bai

Despre Stațiunea Şugaş Băi

Locația, extrem de apreciată de turiștii sosiți de pretutindeni, este reprezentată de un cadru natural cu proprietăți balneoclimaterice extraordinare, aducând, în același timp, o semnificativă contribuție în ceea ce privește potențialul turistic al regiunii Ținutului Secuiesc.

Potențialul stațiunii balneoclimaterice Şugaş Băi a fost descoperit încă din anul 1840, perioadă în care, în urma săpăturilor începute de către minerii aflați în căutarea metalelor prețioase, sunt descoperite gaze cu efecte extraordinare asupra sănătății întregului organism uman.

sugas bai 2

Sugas Bai

Fiind în continuare exploatate, zona se bucură de un real succes, reprezentând o adevărată bijuterie a stațiunii. Mai mult decât atât, recent, locul a fost readus la viață, beneficiind de consolidări importante, aflându-se într-o continuă dezvoltare turistică.

Baza de tratament a stațiunii

Printre principalele atracții ale zonei se află mofeta, din plin apreciată și la mare căutare printre turiștii sosiți în Şugaş Băi. Produsul gazos din baza în care sunt valorificate beneficiile mofetei este indicat în tratamentul afecțiunilor pulmonare, reumatice, cardiace și sistemului circulator, fiind, în principal, bazat de conținutul ridicat de dioxid de carbon.

sugas-bai

Sugas Bai

În Stațiunea Şugaş Băi, turiștii pot apela cu încredere la serviciile oferite de către un personal mai mult decât calificat, receptiv la dorințele și nevoile pacientului.

Cei sosiți în zonă se pot răsfăța în voie în băile galvanice, saună, masaj și hiromasaj. În plus, îmbunătățirile aduse în ultima vreme a bazei de tratament oferă posibilitatea de întreținere a tratamentelor la aparatele moderne de kinetoterapie, electroterapie și  magnetodoaflux.

tratament

Bazin Tratament

În cadrul proiectului realizat cu fonduri europene, Stațiunea Şugaş Băi beneficiază acum și de un frumos centru spa în care sunt găsite un bazin cu apă rece și un bazin cu apă caldă, alte servicii incluse în baza de tratament fiind băile turcești, saunele finlandeze, ca de altfel, și o sală de fitness, la care clienții pot apela oricând simt nevoia  de relaxare.

Baza de agrement a Stațiunii Şugaş Băi

Odată cu readucerea la viață a stațiunii, în zonă au fost incluse un miniparc de aventuri, un perete de cățărare în aer liber, precum și o zonă special amenajată pentru skateri.

Teren-minigolfi-Sugas-Bai-septembrie-2014-02-1024x680

Teren minigolf

Mai mult decât atât, din baza de agrement a stațiunii nu lipsesc nici terenul de minigolf cu 18 piste, terenul de tenis, terenul dedicat sporturilor extreme, care dispune de o rampă de racing pentru cicliști, o plasă de cățărat, cablu de acrobație, jocuri recreative și, bineînțeles, spațiu special destinat celor mici, de unde nu poate lipsi trambulină, considerată feblețea copiilor.

Sugas-Bai-noua-atractie-turistica-a-Ardealului-1408364997-4.511293-[640x480]

Rampa

În ‘’ajutorul’’ bazei de agrement vin și cele două pârtii de schi din Şugaş Băi, ceea ce face ca stațiunea să devină destinația de vacanță ideală în perioada sezonului rece.

Astfel, în ‘’sezonul alb’’,  pot fi practicate sporturi de iarnă de calitate, un adevărat răsfăț pentru pasionații de schi, dar și pentru cei care își doresc să se bucure din plin de peisajele montane și de aerul care taie respirația, la o altitudine nu mai joasă de 747 de metri.

poza-partia-de-ski-sugas-bai-covasna-3

Partie de schi

Căi de acces

Accesul către Stațiunea Şugaş Băi se face urmând DJ121 C, zona aflându-se la doar 10 kilometri de orașul Sfântu Gheorghe.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.