Băile Homorod, staţiune turistică cu servicii complete

Stațiunea balneară Băile Homorod se află la 18 kilometri distanță de Ordoheiu Secuiesc, la 34 de kilometri de Miercurea Ciuc și 6 kilometri de Vlahiţa, fiind amplasată pe valea râului Homorodul Mare.

Statiunea_Baile_Homorod

Statiunea Baile Homorod

Prezentarea localității Băile Homorod 

Localitatea Homorod, așezată pe valea râului Homorodul Mare și a pârâului Băilor este situată la o altitudine de 740-760 de metri, prezentând un microclimate tipic subalpine, ideal pentru momentele de destindere și refacere în ceea ce privește stările postoperatorii.

Principala atracție turistică a localității este reprezentată de băile locale de apă minerală, numeroasele izvoare de apă minerală, precum Izvoarele Loboga, Maria, Csorga, Homoradi, Ilona și Fenyves,  prezentând un conținut bogat de minerale, din punct de vedere al compoziției chimice, ca Litiu, Mangan, Brom.

baile-homorod

Ivor Baile Homorod

Pe lângă faptul că izvoarele minerale reprezintă o sursă inepuizabilă de apă potabilă, acestea sunt utilizate și în scopuri curative, apa fiind folosită încă din timpul ocupației romane pe aceste meleaguri.

Atracțiile zonei Băile Homorod

Cei sosiți la Băile Homorod pot vizita peisajul pitoresc al zonei, prin drumețiile realizate către Ruinele Foldvar, aflate pe Laz, în apropierea vechiului drum roman.

Cunoscute ca vechi vestigii ale unui castelum roman, ruinele datează din secolul al doilea, înainte de Hristos, prezentând dimensiuni de 36×36 metri. La doar 200 de metri, în partea de sud-vest a ruinelor, vizitatorii pot observa alte ruine, de această dată a unei fortificații romane, de 23×15 metri, cel mai probabil datând din secolul al doilea. Conform registrului monumentelor județului Harghita, cele două ruine sunt declarate importante rezervații arheologice.

homorod

Partia de schi

În dotarea stațiunii se află și o pârtie de schi, cunoscută ca Pârtia de schi Logobo, încadrată în categoria pârtiile de schi ușoare în ceea ce privește gradul de dificultate, fiind, totodată, amplasată la o altitudine suficient de joasă.

La intrarea în Băile Homorod, stă să întâmpine turiștii o frumoasă biserică construită în anul 1765 de către Contele Lazăr Janos, ca semn de recunoștință pentru vindecarea reumatismului de care acesta suferea, datorită efectelor terapeutice ale zonei. Pe lângă bisericuța construită, acesta ridică și o sculptură din lemn, ce ține să apară sub privirea trecătorilor ca un călugăr, considerat exponatul cel mai semnificativ al lăcașului sfânt.

4

statiunea Baile Homorod

Turiștilor sosiți în stațiune, fie pentru odihnă, tratament sau ambele, le sunt puse la dispoziție numeroase opțiuni de cazare, în vilele taberei fiind disponibile până la 4.000 de locuri de cazare, în funcție de gradul de confort dorit. Tot aici sunt organizate și tabere de creație, pe lângă centrul de conferințe din ce în ce mai apreciat în ultima perioadă.

Pitoreasca localitate dispune, de asemenea, și de un hotel de două stele, cu restaurant și bar, precum și locuri de cazare în vile particulare, în care turiștii se pot răsfăța în voie.

Căi de acces către Stațiunea Băile Homorod 

Accesul către Stațiunea băile Homorod se poate realiza prin Miercurea Ciuc, prin parcurgerea unui drum de aproximativ 36 de kilometri. O altă opțiune prin care turiștii pot ajunge în stațiune este drumul prin Ordoheiu Secuiesc, de unde se străbat aproximativ 17 kilometri.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.