‘’Templul Dorințelor’’, al treilea punct energetic din România

Undeva în Munții Făgăraș, între orașele Brașov și Făgăraș, se află un loc ferit de lume, despre care se spune că aici până și cele mai ascunse gânduri pot deveni realitate. Este vorba despre ‘’Templul Dorințelor’’, situat în Şinca Veche, județul  Brașov, un loc în care s-ar întâmpla lucruri inexplicabile și întâmplări extraordinare, ce au făcut înconjurul lumii.

pestera-ursitelorsinca-veche

Templul Dorintelor

Despre Şinca Veche se spune că reprezintă locul în care se vine special pentru acest deosebit lăcaș săpat în piatră, despre care localnicii spun că ar fi binecuvântat de Dumnezeu, debordând de o energie nemaîintalnită și totodată pozitivă.

Cunoscut sub mai multe denumiri, lăcașului i se mai spune Templul Ursitelor, Grota de la Şinca Veche sau chiar Templul Extratereștrilor, datorită întâmplărilor bizare petrecute în acest loc cu totul aparte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drumul spre Templul Dorintelor

Aflată la doar câțiva kilometri distanță de localitatea Persani, interesanta construcție este amplasată într-un ținut de basm, un loc de o frumusețe încântătoare.

 Credință și fenomene paranormale

 La aproximativ doi kilometri de Şinca Veche se află Biserica rupestră, unde, odată ajunși, turiștii sunt  imediat îndrumați de localnici către minunatul loc, oferind toate informațiile necesare. Se spune că templul reprezintă un loc de reculegere și de împlinire a dorințelor bune, însă, conform vorbelor din popor, și un loc în care se petrec fenomene paranormale.

Imagine-507

Biserica Rupestra

Controversatul lăcaș de cult are origini dacice și o vechime de 7.000 de ani, poate chiar și mai mult. Cu toate că data exactă a construirii mănăstirii din piatră nu este cunoscută, versiunea cea mai populară ar fi anul 1742, perioadă în care se știe că bisericile ortodoxe erau interzise.

Biserica Rupestra Since Veche - Bucuria Neasteptata

Biserica rupestra

Templul Dorințelor din Şinca Veche este format din cinci încăperi, în componența sa fiind observate două altare, care indică originea precreștină, și un turn înalt de 10 metri, prin a cărui deschidere se poate privi cerul.

mmfhy2u0zjc3zdrkzdzkowm3mgzmntc3zmi1n2y1odfoto_2671412

Templul Dorintelor

Grota scobită în poalele dealului impresionează încă de la prima vedere cu formele ei stranii. Locul se prezintă ca fiind impodobit de icoane, iar candelele aprinse nu apucă niciodată să se stingă.

templul-ascuns-al-brasovului-un-mister-inca-nedezlegat

Templul Dorintelor

Ridicat în gresia moale, turnul bisericii seamănă cu o turlă fără acoperiș, altarul fiind direct luminat de razele naturale de lumină. Localnicii spun că acesta ar fi locul în care energiile din cer coboară și că, sub pământ, ar exista un tunel de comunicare ce se întinde până la Cetatea Râșnovului. Interesant este și faptul care, de asemenea, a dat de gândit chiar și arheologilor, și anume, descoperirea simbolului asemănător lui Yin și Yang, precum și Steaua lui David.

sinca-veche

Steaua lui David

Legenda spune că aici este locul unde pătrund energiile pozitive și în care, oamenilor cu inima deschisă și sufletul curat li se îndeplinesc dorințele. Mai mult decât atât, despre cei sosiți în acest loc cu bună credință se spune că ar fi fost tămăduiți și de cele mai cumplite și grele boli.

Interad Sinca Veche Templu

Templul Dorintelor

Turiștii ajunși în inima templului susțin că au auzit voci descrise ca fiind coruri de călugări, mai exact, cântări bisericești într-o limbă veche, neînțeleasă în totalitate. Acest fapt stă să fie susținut cu tărie și de către Maria Bagiu, medic de meserie, care, odată ce a descoperit locul decide să renunțe la medicină și să  se dedice în totalitate locului, despre care spune că a vindecat-o de o boală incurabilă.

Manastirea Sinca Veche

Manastirea Sinca Veche

În ceea ce privește o altă parte a fenomenelor paranormale, turiștii sosiți aici mărturisesc că pe fotografiile realizate de câte aceștia în templu sau chiar în exteriorul acestuia, apar sfere albe, invizibile, însă, în momentul fotografierii.

Tot despre Templul Dorințelor se afirmă că reprezintă unul dintre cele trei puncte energetice din România, primul fiind Sfinxul, iar al doilea fiind Cetatea Sarmisegetusa.

Căi de acces

Satul Şinca Veche se află la doar câțiva kilometri de Persani, în vechea Țară a Făgărașului, la 45 de kilometri de Brașov și 22 de kilometri de Făgăraș.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

13 comentarii

 1. Multumesc lui Dumnezeu,am ajuns in data de 17 August 2014.M-am rugat pentru sufletul celor dragi care nu mai sunt langa mine, m-am incarcat cu multa energie pozitiva.Va recomand acest loc,este fantastic.

 2. in grote nu este nicio energie …..singura energie intradevar buna si puternica este in stanga manastirii….

 3. Supraevaluare comerciala! Grota si blocurile de piatra sunt interesante. Cat despre restul, hmm, monopol BOR, business! Dar locul e frumos, merita vizitat si fiecare simte diferit (evident).

 4. O expunere deosebit de fascinanta..

 5. Am vizitat cele 3 zone energetice!!de vis…si e reala legenda!!

 6. De ce credeti ca este opera unui dumnezeu ? A cuiva despre care nu aveti habar ? Pe care nu il cunoasteti decat prin forta imaginatiei ?Oare chiar asa de mult va desconsiderati ca fiinta ganditoare?

 7. Titi Preda bine punctat.eu cred la fel,nu e conform ,vrb de perioada istorica si autenticitatea da mult de gandit

 8. Locul este foarte frumos dar sa nu exageram cu paranormalul. Trebuie sa te reculegi in liniste. Din pacate si aici ” neamu’ prost” strica toata atmosfera!

 9. Asta este intrarea la linia de metrou catre Shangrilah ? Terminati cu prostiile “energetice“ .

 10. Nu stiu despre energii, insa este un loc de o frumusete cu totul aparte. Merita vizitat!

 11. Mi-ar plăcea sa o vad,cum mi-ar plăcea sa ajung la Sarmisegetuza,tu le-ai văzut Coculeta?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.