Stațiunea Băile Tușnad, perla Transilvaniei

Localizate în județul Harghita, în partea de sud a Depresiunii Ciucului, Băile Tușnad, situate la o altitudine de 650 de metri, reprezintă una dintre cele mai importante și apreciate stațiuni balneo-climaterice a Transilvaniei, ca de altfel, și de pe teritoriul întregii țări. 

bai tusnad

Baile Tusnad

Descriere Băile Tușnad

Poziționate într-un cadru natural deosebit, Băile Tușnad se găsesc într-un defileu deosebit al Râului Olt,  zonă acompaniată de peisaje remarcabile, care atrag turiștii din toate colțurile țării, ca un magnet. Cu toate că Tuşnadul poate fi descrisă ca una dintre cele mai mici stațiuni balneare, aceasta este ajutată de poziția sa într-o zonă depresionară, în care Munții Vulcanici Harghita și Munții Bodoc completează atmosfera calmă, dominată de aerul curat, făcând un loc ideal pentru odihnă, recuperări fizice sau psihice.

Începuturile stațiunii

Menționată încă din secolul al 18-lea, existența apelor minerale în zonă este dovedită prin documente scrise, care atestă încă din vremuri de demult faptul că izvoarele aveau efecte vindecătoare asupra celor care le foloseau drept tratament.

Despre fondarea stațiunii se spune că se datorează vindecării nesperate a unui fiu de cioban din zonă, care, satisfăcut de rezultatele pozitive cu privire la efectele benefice ale apelor naturale, se hotărăște să atragă atenția oamenilor asupra unei adevărate surse de sănătate.

A doua jumătate a secolului 19 este perioada în care activitatea balneară a Stațiunii Băile Tușnad începe în forță, în anul 1968 zona fiind declarata oraș turistic.

Pachetul de tratamente din cadrul stațiunii

Stațiunea este renumită pentru numeroasele tratamente oferite pacienților sosiți aici, tratamente incluse într-o serie variată de afecțiuni, precum cele cardiovasculare, digestive, endocrine sau afecțiunile sistemului nervos.

baile-tusnad-c

Baile Tusnad

Ceea ce este și mai interesant, și totodată avantajos pentru pacienți, este complexul balnear al stațiunii, dotat cu 40 de vane, având capacitatea extraordinară de a servi, zilnic, la vindecarea unui număr impresionant de pacienți, ce se poate ridica până la 800.

Factorii naturali de cură specifici zonei muntoase fac din Băile Tușnad o atracție irezistibilă pentru urmarea curelor cu ape minerale și pentru băile galvanice din cadrul stațiunii.

156328_410782019003834_1536108529_n

Baile Tusnad

Tot aici, turiștii pot opta pentru servicii de împachetări cu parafină și masaje relaxante, oferite de un personal special instruit și calificat. Bioclimatul subalpin al regiunii fac ca efectele tratamentelor urmate aici să fie unule pozitive, stimulante și tonifiante.

Atracțiile turistice ale zonei

Pe lângă cele 44 de izvoare naturale prezente la Băile Tușnad, cei sosiți aici se pot bucura în liniște de frumusețea plaiurilor montane, descrisa, într-o primă fază, prin prezența Lacului Sfânta Ana, situat la doar 25 de kilometri de stațiune.

14Sf-Ana-iarna

Lacul Sfanta Ana

Lângă unicul lac vulcanic din România, situat la o altitudine de 950 de metri, o altă frumusețe răpitoare așteaptă să fie admirată: Rezervația Naturală Capela Sfânta Ana Tinovul Mohoş. Aflat la o altitudine de 1.050 de metri, locul, descris prin peisaje unice, adăpostește specii rare de plante, aici fiind remarcate în mod deosebit, speciile rare de plante insectivore.

2742018362_b41d73489b_z

Tinovul Mohos

Alte obiective de vizitat în zonă sunt și Cetatea Stânca Șoimilor, Muzeul Etnografic Cetatea Miko sau Mănăstirea Franciscană.

Căi de acces

Către stațiunea Băile Tușnad se poate ajunge urmând drumul național DN12, ce leagă Brașovul de Miercurea-Ciuc.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.