Destinații de Vacanţă cu Apă Termală din România

Puținul timp liber avut la dispoziție îi determină pe majoritatea dintre cei preocupați de sănătate, alimentație și relaxare, să se arate mult mai selectivi atunci când vine vorba de alegerea destinațiilor de vacanță. Destinațiile balneoclimaterice sunt adevărate oaze de relaxare și beneficii pentru sănătate.

Băile Figa, Relaxare, Distracție și Sănătate

La 3 kilometri de orașul Beclean, în Bistrița Năsăud, se află o zonă în care distracția și sănătatea formează o armonie perfectă. Este vorba despre Stațiunea balneară Băile Figa, cu ape sărate și nămol ce beneficiază de proprietăți asemănătoare cu cele de la Techirghiol.

baile figa

Baile Figa

Suprafața de 15 hectare a stațiunii construite in anul 2008 a fost amenajată cu numeroase spații verzi, locuri de joacă pentru copii, terenuri de fotbal și tenis, jacuzzi, centru spa și saună. Din cadrul stațiunii nu lipsesc nici piscinile cu apă dulce încălzită și apă sărată, ca de altfel, nici bazinul rustic cu nămol, despre care turiștii au doar cuvinte de laudă.

Băile Figa reprezintă locul ideal de relaxare, cei sosiți aici având prilejul de a avea parte de priveliști minunate, descrise prin cascade, un lac sărat aflat la lizieră pădurii, Lacul Cerbul,  și un râu leneș, în care turiștii se pot destinde, fie cu ajutorul colacelor sau barcutelor gonflabile.

Șezlongurile și umbrelele protectoare se găsesc la tot pasul, pe întreaga suprafață a Băilor Figa, pe plajele cu nisip, pe cele cu iarbă, cât și pe plaja special amenajată în zona lacului sărat sau de-a lungul gazonului artificial prezent în jurul Râului Leneș.

Un loc ideal pentru relaxare, într-o zi de odihnă, în care se poate vorbi doar despre condiții confortabile.

Geoagiu Băi, Stațiunea Dacică Balneo-Climaterică

Componentă a orasului Geoagiu, stațiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi este situată la 6 kilometri de orașul de reședință, într-o zonă deluroasă, la 650 de metri altitudine.

poza9

Geoagiu Bai

Cunoscută încă din vremea dacilor, stațiunea dispune de numeroase piscine în aer liber cu apă termală, cu efecte terapeutice remarcabile. Aici, turiștii pot avea parte de tratamente cu ape minerale alcaline, bicarbonatate, magneziene, dar și ape mezotermale și termale, ale căror temperatură este situată între 29-32 de grade Celsius.

În stațiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi, pacienții se pot trata pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni ginecologice, afecțiuni dermatologice, hepatită, colicistita cronică, cât și în ceea ce privesc bolile de nutriție și metabolice. Cei sosiți special pentru tratamente se pot destinde în ștrandurile cu ape termale.

Stațiunea pune la dispoziția pacienților un bazin mic cu apă termală, cu o adâncime de 1,6 metri, un bazin mijlociu, a cărui adâncime crește până la 3 metri și un bazin olimpic, unic în Transilvania, care prezintă o adâncime de 2,4 metri. O adevărată terapie și modalitate de relaxare, dat fiind faptul că temperatura apelor din bazine este situată între 32-33 de grade Celsius.

Siriu, Oaze cu Ape Termale

Un loc aparent obișnuit, înconjurat de păduri obișnuite și coline, Barajul Siriu reprezintă, în realitate, un loc fascinant, în care omul și natura au creat un obiectiv turistic de o frumusețe remarcabilă. În imediata apropiere a lacului se află Stațiunea Siriu, un loc în care izvoarele feroase și  termale prezintă o temperatură de până la 67 de grade Celsius.

13

Barajul si Lacul de acumulare de la Siriu

Situată în județul Buzău, Stațiunea Băile Siriului este folosită pentru o perioadă scurtă de timp, respectiv 1 iunie-1 octombrie, și dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, clorurosodice, ușor bicarbonate, slab mineralizate.

Izvoarele minerale ale stațiunii sezoniere de interes local sunt cu succes folosite în tratarea afecțiunilor aparatului locomotor, hepato-biliar și ale sistemului nervos periferic.

Stațiunea Balneoclimaterică Băile Băița 

Puțini sunt cei care cunosc că la doar un kilometru de Gherla, județul Cluj, se află Stațiunea Băile Băița,  o destinație de vacanță cu rol balneoclimateric, situată la o altitudine de 257 de metri.

poza-statiunea-baile-baita-cluj-3

Statiunea Baile Baita

Descoperite încă de pe vremea românilor, apele sulfuroase și sărate ale zonei  au dus la formarea celor două izvoare minerale hipotermale, care, în prezent, pot fi găsite în cadrul stațiunii. Efectele terapeutice ale apelor sunt îndeosebi benefice pentru tratarea bolilor de piele sau reumatice, cât și afecțiunilor neurologice, ca de exemplu, parezele ușoare.

Eficiența demonstrată a beneficiilor apelor termale din Băile Băița asupra sănătății este datorată proprietăților apelor slab clorurare, hipotene și slab sulfuroase, stațiunea balneo-climaterică atrăgând, totodată, turiștii, prin băile calde și bazinele cu apă minerală în aer liber, dotate cu cele mai performante instalații de încălzire.

Stațiunea Băile Termale Acâş

Stațiunea Băile Acâş, situată în partea de nord-vest a României, în județul Satu Mare, este una dintre cele mai frumoase zone ale țării, care a fost înzestrată cu izvoare cu apă termală, ceea ce o face ideală pentru turismul balnear.

baile acas

Baile termale Acas

Stațiunea balneo-climaterică Băile Acâş pune la dispoziția turiștilor condiții optime de relaxare, odihnă, vacanţă și recuperare. Baza de tratament a stațiunii primește oricând cu brațele deschise pacienții ce doresc să beneficieze de o cură de apă termală în două bazine deschise, precum și în văni situate în cameră, în timp ce, în hotelul care dispune de locuri de cazare, se poate profita de o baie în aburii saunei finlandeze.

În ceea ce privește baza de odihnă, aceasta este la fel de darnică cu cei sosiți aici, stațiunea dispunând de servicii de cazare în căsuțe și într-un hotel de 3 stele, servicii de destindere într-un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri, spații pentru picnic și amplasare a corturilor, în timp ce micuții se pot distra și socializa în spațiile de joacă ale complexului.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Calimanesti-Caciulata

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.