Băile Cojocna, mic paradis balneoclimateric

Situată în județul Cluj, în estul comunei Cojocna, stațiunea balneo-climaterică, Băile Cojocna, poate fi localizată în apropierea pârâului Valea Sărată, la o altitudine de 340 de metri. 

baile_cojocna_0

Baile Cojocna

Despre Băile Cojocna

Lacurile saline, formate în urma exploatărilor de sare, încă din timpul romanilor, la sfârșitul secolului al 19-lea, dispun de proprietăți terapeutice indicate, în special, pentru afecțiuni ale oaselor, aici fiind incluse artrozele, poliartrozele, spondilozele și afecțiuni ginecologice și endocrine. Mai mult decât atât, cei sosiți aici se pot răsfăța în ștrandul stațiunii, deschis de la începutul sezonului de primăvară până târziu în toamnă, și se pot totodată trata în cadrele specializate de hidroterapie, electroterapie și masaj.

Cu un climat temperat-continental, în stațiune, verile se prezintă răcoroase, în timp ce iernile sunt friguroase, temperatura medie anuală a zonei atingând 9,6 grade Celsius. Istoria apariției lacurilor sărate este legată de romanii care săpau în crusta de sare un amfiteatru de formă circulară sau ovală. Cărămizile de sare, cea mai mică de 3 kg și cea mai mare de 10 kg, erau transportate din groapa de sare pe scări improvizate. Odată ajunsă la 18 metri înălțime, excavația era abandonată, incepându-se, alături, o a doua.

statiunea-baile-cojocna-cluj-630x472

Amenajari peisagistice la Baile Cojocna

Liniștite și bine întreținute, Băile Cojocna reprezintă opțiunea ideală de evadare în natură, departe de aglomerația și zgomotele orașelor. Stațiunea dispune de vestiare și dușuri interioare și exterioare, plaje cu nisip și șezlonguri, alei cu dale în jurul lacului, de câteva puncte alimentare de unde oaspeții se pot aproviziona, amenajări peisagistice deosebite, cât și un restaurant ce își primește clienții cu brațele deschise.  În aceste condiții, Băile Cojocna au devenit un veritabil loc de relaxare în timpul liber,dar și o alternativă a destinațiilor turistice aflate la o distanță mult mai mare.

bc483ile-cojocna1

Baile Cojocna

În incinta băilor Cojocna, oaspeții se pot destinde prin activitățile sportive pe cele două terenuri de tenis din cadrul stațiunii și pe cele două terenuri artificiale de fotbal, atât în timpul zilei, cât și în nocturnă. În urmă cu patru ani, stațiunea a trecut printr-un proces de modernizare, în prezent dispunând de două lacuri mari și o piscine cu apă dulce, amenajată pentru copii, cât și de terase destinate relaxării în pauzele de masă.

Lacurile sărate ale stațiunii

Printre cele mai importante lacuri sărate din cadrul stațiunii, ce s-au format deasupra minelor de sare,  sunt menționate Lacul Toroc-Durgău, ce se întinde pe o suprafață de 2.635 metri pătrați, și Lacul Mare-Băilor, ce cuprinde o zonă de 2.100 metri pătrați. Lacul fără Fund face și el parte din categoria lacurilor sărate ale stațiunii, având o adâncime de 0,80 metri și o suprafață de 608 metri, de aici nefiind uitat nici Lacul Plop, ce măsoară o adâncime de 0,50 metri, întins pe o suprafață de 161 metri pătrați.

lac toroc

Lacul Toroc

Program Băile Cojocna

Luni-Duminică 7:00-19:00

Taxe în stațiune

Adulți- 15 lei Copii-10 lei Parcare-10 lei Șezlong-10 lei

Căi de acces. Harta

Situată în partea estică a comunei Cojocna, din județul Cluj, în zona Cojocna se poate ajunge din Cluj Napoca- 23 kilometri.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. E bine , dar de ce nu plantati niste flori perene , arbusti floriferi – e atat de simplu ; in alte tari primariile ofera gratuit puieti, seminte, plante pt cetateni – de ce trebuie sa mergem la altii sa vedem o floare?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.