Mănăstirea SIGHIȘOARA – o oază de binecuvântare pentru turiști

Dacă ajungeți prin Sighișoara nu ezitați să vizitați și Mănăstirea cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

Această minunată locație se află la 4 km de centrul orașului medieval.

Sighisoara

Sighisoara

Pentru Înalt Preasfințitul Irineu Pop, Arhiepiscopul Alba Iuliei, această mănăstire a fost dragoste la prima vedere. O descrie foarte frumos, numind-o o oază de binecuvântare: 

„… un bastion al Ortodoxiei pe aceste meleaguri, din care până în depărtări iradiază lumina, harul și puterea rugăciunilor neîncetate care se săvârșesc aici. Aici înfloresc acele virtuți care au împodobit-o pe Maica Domnului: garofița smereniei, crinul curăției și trandafirul iubirii”. 

Mănăstirea Sighișoara descriere

Spre deosebire de alte mănăstiri cu vechime și tradiție din România, Mănăstirea Sighișoara este un așezământ monahal relativ nou, înființat în această zonă la cererea localnicilor și cu sprijinul Părintelui Protopop Ioan Boian.

Lucrările de construcție au început în anul 1998 și au fost finalizate în anul 2002, iar slujba de sfințire a avut loc în anul 2005.

Mănăstirea Sighișoara cuprinde un paraclis la demisol (cu hramul „Izvorul Tămăduirii), un corp de chilii, stăreția, trapeza, clopotnița, un altar de vară în pădure și o casă de oaspeți (arhondaric), cu o capacitate de 80 de locuri de cazare.

În Biserică se află și o raclă cu părticele de moaștele a 33 de sfinți.

Arhitectura Bisericii aparține stilului bizantin „cruce greacă”, regăsit și în perioada renascentistă.

Pictura a fost realizată în stil neobizantin, prin tehnica fresco, exprimată prin culori vii, plăcute la vedere. Biserica este înfrumusețată și cu mozaicuri.

În prezent, la Mănăstirea Sighișoara există în jur de 12 călugări, iar starețul este Ghelasie Tepes. Înalt Preasfințitul Irinei al Albei Iulia spune că aici viețuiesc „călugări aleși, virtuoși, înzestrați de Dumnezeu cu evlavie și alese valențe spirituale pe care le pun în slujba poporului și în slujba Dumnezeului Celui viu”.

Mănăstirea Sighișoara localizare, date de contact

Mănăstirea Sighișoara se află în județul Mureș, în municipiul Sighișoara, pe strada Aurel Vlaicu, nr. 26 A.

Căi de acces:

DN13/E60 Brașov – Sighișoara
DN14 Sibiu –Mediaș – Sighișoara
DN13/E60 Târgu-Mureș – Sighișoara

După podul peste râul Târnava urmează o intersecție din care se face la stânga și apoi din nou la stânga. De aici mai sunt circa 3-4 km până la mănăstire.

Mănăstirea Sighișoara – date de contact

Tel: 0729 841 022; 0265 771 023
Adresă web: manastireasighisoara.ro
Adresă e-mail: [email protected]

Mănăstirea Sighișoara – cazare

Pelerinii se pot cauza la arhondaricul mănăstirii, care oferă 80 de locuri. Pentru rezervare, se poate suna la acest număr de telefon: 0265 771 023.

__________________________

Surse:

1. http://manastireasighisoara.ro/

2. Ghidul Mănăstirilor, MĂNĂSTIREA SFÂNTUL MARE MUCENIC DIMITRIE – SIGHIȘOARA: http://www.ghidulmanastirilor.ro/manastiri-din-romania/manastirea-sfantul-mare-mucenic-dimitrie-sighisoara.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.