Ceai de coada-șoricelului – leac pentru diverse boli
Coada-şoricelului este considerată o plantă utilă pentru sănătatea femeilor în special.
Conţine uleiuri volatile, acid salicilic, gliceride, săruri de magneziu şi multe alte substanţe cu efecte antiseptice, dezinfectante, calmante puternice.
Ceaiul de coada-şoriceluluieste benefic mai ales în ceea ce priveşte imunitatea şi intimitatea.
Consumat zilnic, acesta previne durerile menstruale, îmbunătățește fertilitatea, previne bolile genitale şi întârzie menopauza la femei.
Cuprins
Ceai de coada-şoricelului pentru acnee şi ten
Ceaiul de coada-şoricelului promovează frumuseţea femeilor.
Tratează tenul iritat şi înroşit, cicatrizează arsurile, plăgile purulente, ecczemele şi ulcerul varicos. Pentru aceste afecţiuni, se aplică comprese cu infuzie din coada-şoricelului.
În cazul acneei cauzate de probleme hormonale, dietă sau sensibilitate la infecţii cutanate, se recomandă zilnic câte 1litru de infuzie combinată de coada-şoricelului, administrat în 2 reprize, dimineaţa şi seara.
Această plantă combate bacteriile, stimulează digestia, detoxifică ficatul şi bila şi ajută la remedierea problemelor care apar din aceste cauze la nivelul pielii.
Se pot face şi măşti cu aplicaţie externă pentru ten, din 10 picături de tinctură de coada-şoricelului şi un albuş de ou.
Ceai de coada-şoricelului pentru constipaţie, gastrită, ulcer
Coada-şoricelului calmează durerile de stomac şi inflamaţiile gastro-intestinale.
Diminuează secreţiile gastrice, combate bacteriile şi tratează constipaţia.
Ceai de coada-şoricelului pentru hemoragii interne
Pentru cicatrizarea leziunile interne şi externe, se consumă câte un litru de infuzie combinată de coada-şoricelului pe zi.
Această plantă conţine substanţe cu efect rapid de stopare a hemoragiilor, de aceea ea a fost folosită în terapia de urgenţă.
Ceai de coada-şoricelului pentru boli ginecologice
Pentru tratarea candidei vaginale şi a vaginitei, se recomandă spălăturile vaginale, seara, cu infuzie combinată de coada-şoricelului.
Planta blochează acţiunea ciupercii care cauzează infecţia, reduce inflamaţia, având un efect blând care nu perturbă flora vaginală. Se poate folosi şi pentru tratarea amenoreei (absenţa menstruaţiei)
Ceai de coada-şoricelului pentru hemoroizi
La nivel extern, ceaiul de coada-şoricelului acţionează ca un calmant, antiinflamator, dezinfectant şi regenerator al ţesuturilor.
Se recomandă ceaiul de coada-şoricelului în amestec cu frunze de urzică, folosit sub formă de băi de şezut, pentru calmarea durerilor hemoroidale şi reducerea hemoroizilor sângeroşi.
Ceai de coada-şoricelului pentru transpiraţia excesivă
Persoanele care transpiră mult în perioada verii, pot face o baie cu infuzie combinată de coada-şoricelului.
Se adaugă 5 litri de infuzie la o cadă de apă. Baia durează jumătate de oră, şi se poate face de 2-3 ori pe săptămână. Planta combate microbii produşi de praf şi transpiraţie.
Ceai de coada-şoricelului pentru reumatism
Se pot aplica zilnic comprese fierbinţi cu infuzie de coada-şoricelului pentru ameliorarea durerilor articulare, sau se poate consuma în fiecare zi câte o cană cu infuzie de coada-şoricelului.
Cum se prepară ceaiul de coada-şoricelului
Intern, coada-şoricelului se prepară sub formă de infuzie. Se adaugă 2 linguri de flori la 500 ml de apă clocotită. Se bea de regulă călduţ, în 2 4-5 reprize în cursul unei zile.
Extern, coada-şoricelului se prepară tot sub formă de infuzie. Se adaugă 3 linguri de flori la 500 ml de apă clocotită. Se foloseşte sub formă de băi sau comprese.
Ceaiul de coada-şoricelului se poate comanda online de aici. Un pachet cu 20 de plicuţele costă 1.85 lei.
Ceai de coada-şoricelului – Contraindicaţii
Ceaiul de coada-şoricelului nu este indicat femeilor însărcinate. Nu se administrează în doze mai mari de 5-10 grame pe zi.
Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.
3 comentarii