Ceai de Frunze de Mesteacăn – Detoxifierea Completă a Corpului

Mesteacănul (Betula pendula) este un copac de poveste, denumit „Arborele Vieții”, datorită înzestrării sale cu proprietăţi vindecătoare remarcabile. De la mesteacăn se folosesc frunzele, mugurii, coaja şi seva. Ceaiul de frunze de mesteacăn este un leac special conceput de natură pentru detoxifierea organsimului prin efectul diuretic puternic pe care îl are. Ceaiul de mesteacăn stimulează schimburile organice de la nivelul organismului şi ajută în procesul de vindecare al multor boli.

Detoxifiere cu ceai de mesteacăn

Mesteacăn (Betula pendula)

Mesteacăn (Betula pendula)

O cură cu ceai de frunze de mesteacăn este indicată în foarte multe afecţiuni, pentru rolul acestui leac de a curăţi organismul la nivel profund.

• Elimină acidul uric
• Elimină colesterolul rău
• Elimină toxinele
• Dizolvă şi elimină pietrele la rinichi
• Curăţă tenul şi pielea
• Eliberează căile respiratorii
• Elimină retenţia de apă din ţesuturi

> Ceai de frunze de mesteacăn pentru rinichi

Infuzia din frunze de mesteacăn este recomandată în tratarea liatizei renale şi urinare şi a cistitei. Acest ceai mărunţeşte calculii şi ajută la eliminarea lor din organism. În cazul liatizei urice se combină frunze de mesteacă cu frunze de merişor şi flori de muşeţel. Partea cea mai bună este că ceaiul de mesteacăn nu produce iritaţii la nivelul rinichior.

Pentru tratarea infecţiilor reno-urinare se urmează un tratament cu infuzie combinată de frunze de mesteacăn. Pentru eliminarea lichidului ascitic se bea infuzie combinată concentrată, câte 3-4 linguriţe pe zi, din oră în oră. Se poate asocia cu ceai de ienupăr (cantităţi egale).

> Ceai de mesteacăn pentru slăbit

Ceaiul de mesteacăn produce o diureză puternică, contribuind enorm la eliminarea surplusului de apă din corp. Cura de slăbire cu ceai de frunze de mesteacăn ajută la curăţarea celulelor şi la eliminarea kilogramelor în plus. După numai câteva zile se va observa o pierdere semnificativă a greutăţii corporale.

> Ceai de frunze de mesteacăn pentru reumatism

În acest caz, ceaiul se face din 2 linguri de frunze de mesteacăn mărunţite şi o cană cu apă clocotită. În apa fierbinte se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, pentru creşterea diurezei. Acest tratament este indicat în: guta, inflamaţii articulare şi nefrite cronice.

> Ceai de frunze de mesteacăn pentru diabet

În caz de hipoglicemie, se recomandă prepararea unui ceai din părţi egale de: frunze de mesteacăn, frunze de fag şi frunze de afin. Ceaiul se face dintr-o lingură din amestecul de plante la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat un minut. Diabeticii vor bea o cană de ceai dimineaţa, şi una seara.

Alte indicaţii terapeutice:

• Bronşită cronică şi acută, laringită şi esofagită, guturai, gripă – pulbere
• Boli de ficat
• Infecţii intestinale – colită de fermentaţie, de putrefacţie, enetrită sau enterocolită – se recomandă pulberea de frunze de mesteacăn
• Iritaţii ale scalpului – se fac băi cu un litru de infuzie de frunze de mesteacăn
• Boli cardio-renale
• Edeme alergice, răni, plăgi infectate – se recomandă tinctura de mesteacăn
• Creşterea părului – se clăteşte părul cu infuzie concentrată de mesteacăn

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. cum sa folosesc ceaiul de mesteacan ca sa slabesc avind si diabet mod de administrare va rog

  2. Multumesc pt.informatia pretioasa pe care n-o dati<3

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.