Clicky

Cum să-ți prepari o băutură naturală ENERGIZANTĂ instant

Se prepară mult mai rapid decât o cafea și este este mult mai eficientă împotriva oboselii. Are numeroase „efecte secundare” benefice pentru sănătate.

Este vorba despre matcha. Această pulbere verde a japonezilor poate fi asemănată cu iarba noastră verde de grâu, comercializată ca supliment alimentar nutritiv și energizant.

Matcha

Matcha

Matcha este de fapt pulberea care rezultă din măcinarea fină a frunzelor uscate de ceai verde. De aceea efectele terapeutice sunt mult mai mari, deoarece frunzele nu se aruncă, ci se consumă cu totul.

Spre deosebire de ceaiul verde preparat prin infuzarea, matcha conține de 10 ori mai mulți antioxidanți.

Cum să prepari rapid “o matcha”

Japonezii au un întreg ritual de preparare a acestei băuturi, precum și ustensile speciale (un bol de lut, o linguriță de bambus un tel de bambus pentru amestecat).

Cel mai simplu mod de a prepara matcha este să umpleți o sticlă sau un borcan de sticlă cu apă pe trei sferturi. Adăugați pudra de matcha. Se folosesc de regulă 1-2 grame de pudră matcha la 70-80 ml de apă fierbinte (80 de grade Celsius). Adăugați și un îndulcitor natural, precum miere sau câteva picături de stevia lichidă. Puneți capacul și agitați bine sticla, până când pulberea se dizolvă și obțineți o băutură spumoasă.

De ce este matcha mai bună decât cafeaua?

Cafeaua conține de 2 ori mai multă cofeină decât matcha. Efectul energizant al matcha este mult mai durabil, deoarece cofeina este eliberată în fluxul sangvin mult mai lent, grație unui aminoacid numit L-teanină. Acest lucru înseamnă că nivelul de energie se va menține stabil pe tot parcursul zilei.

Mai mult, matcha nu are efectele secundare ale unei cafele tari: anxietate, căderi bruște de energie, dureri de cap sau depresie. Din contră, îmbunătățește starea de spirit, crește starea de vigilență și atenția.

Mai multe beneficii ale consumului de matcha:

– stimulează metabolismul
– ajută la arderea caloriilor
– nu crește nivelul insulinei, nici al tensiunii arteriale
– combate bacteriile și virusurile
– are proprietăți anticancerigene
– ajută la curățarea și detoxifierea corpului
– taie apetitul pentru dulciuri sau gustările dintre mese

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *