Clicky

Femeile care beau 2 căni de CEAI pe zi au un risc mai mic de a dezvolta CANCER OVARIAN

Un studiu realizat în anul 2006, regăsit în JAMA and Archives Journals, a arătat că 2 căni de ceai pe zi pot reduce riscul de cancer ovarian.

La americani, termenul general de „ceai” se referă la ceaiul verde, obținut din Camellia sinesi, numită și „planta de ceai”.

Ceaiul Verde Scade Riscul de Cancer Ovarian

Ceaiul Verde Scade Riscul de Cancer Ovarian

Ceaiul verde – o armă puternică împotriva cancerului ovarian

Ceaiul verde conține o serie de compuși antioxidanți (în mare parte polifenoli) cu proprietăți chemopreventive. Atât studiile in vitro, cât și studiile pe animale ne oferă dovezi consistente referitoare la faptul că ceaiul verde reduce riscul și progresia cancerului ovarian și crește rata de supraviețuire.

Cercetătorii suedezi de la Institutul Național de Medicina Mediului din Stockholm au realizat în acest sens un studiu amplu pe 61.057 de femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 76 de ani, pe o durată de 15 ani. 68% din participante au declarat la începutul studiului că sunt consumatoare de ceai, în special de ceai negru.

Autorii acestui studiu au observat o reducere de 46% a riscului de cancer ovarian la femeile care au consumat 2 sau mai multe căni de ceai pe zi, comparativ cu femeile care nu au consumat ceai. Fiecare cană de ceai în plus pe zi a fost asociată cu o reducere a riscului de cancer ovarian de 18%.

Riscul de cancer ovarian a fost mai mic cu 24% la femeile care au băut 1 cană de ceai pe zi, și de 18% la femeile care au consumat mai puțin de 1 cană de ceai pe zi, comparativ cu femeile non-consumatoare.

Cercetătorii canadieni au descoperit că în celulele epiteliale ale cancerului ovarian, compușii din ceaiul verde și ceaiul negru modulează expresia proteinelor implicate în inflamații, semnalizare celulară, motilitate celulară și angiogeneză. Mai mult, acești compuși pot induce apoptoza (moartea programată a celulelor), potențând totodată efectele unui agent chimioterapic numit cisplatină.

Alte studii au asociat consumul de ceai verde cu un risc redus de cancer esofagian, cancer de sân, cancer pancreatic și pulmonar.

Atenționări

Înainte de a introduce ceaiul verde în dieta zilnică, asigurați-vă că nu faceți parte din categoria persoanelor care au contraindicații la acest ceai, citind acest articol.

Surse:
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/01/060103085358.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22564714

Citeşte mai multe despre:

loading...

5 comentarii

  1. CEAIUL VERDE MARESTE TENSIUNEA

  2. Eu nu l-am găsit atit de benefic,am băut citiva ani ,si nimic , colesterol nu a scăzut ,de slăbit ,nu am slăbit .Consum ceaiurile obișnuințe de mușețel ,tei ,urzica , cu lămâie si gimbir ,foarte bune .

  3. Nu e adevarat deloc !!!! Nu este bun !

  4. apa apa apa cat mai de izvor curat nu frizzante si cat se poate la temperatura mediului … rest e distractie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *