Ceai de GOJI și PORTOCALE – aromat, vitaminizant, terapeutic

Fructele goji sunt originare din Asia, și se găsesc și la noi, în formă uscată, sub formă de suc sau suplimente.

În medicina tradițională chineză, goji sunt considerate fructe care cresc longevitatea și îmbunătățesc nivelul sănătății, fiind folosite pentru tratarea diabetului, hepatitelor, cancerului, hiperlipidemiei, trombozei și infertilității masculine.

Ceai de Goji cu Portocale

Ceai de Goji cu Portocale

Majoritatea beneficiilor pe care le au provin din conținutul nutritiv extrem de divers și bogat. Fructele goji conțin cantități importante de vitamina A, vitamina E, vitaminele B1 și B6, fibre dietetice și antioxidanți.

Aminoacizii regăsiți în goji au proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și antifungice. Fibrele pe care le conțin cresc sațietatea și ajută la slăbit.

Unele studii au arătat că fructele goji au de asemenea efecte anticancerigene și anti-îmbătrânire, datorate în mare parte antioxidanților conținuți.

Consumul de goji poate ajuta și la controlul nivelului de glucoză din sânge, datorită efectelor hipoglicemiante ușoare.

Totodată, aceste fructe sunt asociate cu protejarea sistemului imunitar și a ficatului și îmbunătățirea vederii.

Un studiu publicat în anul 2008 a arătat că un consum de 15 zile de fructe goji a crescut nivelurile energiei, a îmbunătățit funcțiile gastrointestinale, performanța atletică, somnul, starea generală de sănătate și buna dispoziție. Aceste efecte benefice sunt o consecință a reducerii stresului și oboselii.

Fructele goji pot fi consumate ca atare, sau pot fi folosite în diverse deserturi, băuturi și rețeta. Ceaiul de goji este un mod simplu de a beneficia de calitățile nutritive și tămăduitoare ale acestor fructe.

Ceai de goji cu portocale – rețetă

În sezonul rece, putem asocia goji cu fructe citrice, pentru a obține un ceai aromat și sănătos. Stoarceți sucul de la o portocală într-o cană și amestecați-l cu puțină miere. Adăugați câteva fructe goji, puțină coajă de lămâie și un praf de scorțișoară. Turnați apă caldă și lăsați ceaiul la infuzat 10-20 de minute. Consumați ceaiul cu tot cu fructe. Puteți folosi și câteva flori de hibiscus, pentru a obține un ceai și mai aromat.  .

Efectele secundare ale consumului de goji sunt minime. Dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui, hipertensiune arterială sau diabet, consultați medicul înainte de a consuma goji.

Sursă: http://www.thesuperfoods.net/goji-berry/what-is-goji-tea#ixzz3xdDzExGZ

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.