Ceaiuri pentru stimularea METABOLISMULUI, recomandate de Maria Treben

În urma experienței acumulate de-a lungul vieții sale în urma lucrului cu plantele, botanista Maria Treben recomandă cicoarea, păpădia, vâscul și obligeana ca fiind cele mai bune plante pentru bolile metabolismului. Aceste plante se pot folosi sub formă de ceai, o formă de administrare lejeră și practică.

Maria Treben

Maria Treben

Ceai de cicoare

Acesta este un ceai la îndemâna tuturor celor care au probleme cu metabolismul. Se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat câteva minute, apoi se strecoară. Se bea câte 1 cană de ceai în fiecare dimineață, cu înghițituri mici.

Cicoarea este de asemenea benefică pentru sistemul digestiv, pentru inimă (ajută la reducerea colesterolului), reduce durerile de artrită, stresul și anxietatea, și ajută la slăbit prin reglarea foamei și promovarea sațietății, datorită oligofructozei și inulinei (un tip de fibră) pe care le conține.

♣ Ceai de obligeană

Se prepară sub formă de macerat la rece, din rădăcini de obligeană. Se pune 1 linguriță rasă de rădăcini de obligeană la înmuiat în apă rece. Se lasă 12 ore, apoi se încălzește ușor și se strecoară.

Pentru stimularea metabolismului, se consumă câte 1 cană de ceai pe zi, câte o gură înainte și după fiecare masă. Întrucât ceaiul se va consuma pe tot parcursul zilei, îl puteți menține cald într-un termos. Atenție la doză. Nu trebuie depășite 6 înghițituri pe zi.

♣ Ceai de vâsc

Se prepară prin macerare la rece. Se pune 1 linguriță de plantă la înmuiat timp de 12 ore în apă rece, apoi se încălzește ușor și se strecoară. Se pot bea câte 2-3 căni de ceai de vâsc pe zi, în funcție de cât de gravă este tulburarea metabolică. Dacă suferiți de afecțiuni metabolice, urmați o cură cu vâsc pe o durată mai mare.

Cicoare

Cicoare

♣ Tulpini de păpădie

Nu este cel mai accesibil remediu pentru tot parcursul anului, deoarece recomandarea este să consumați tulpini de păpădie proaspete. Profitați cât plantele sunt verzi. Culegeți 10 tulpini de păpădie cu tot cu flori. Spălați-le, aruncați capitulul floral și mestecați încet tulpinile crude.

Păpădia este o plantă benefică pentru diabetici. Stimulează producția de insulină din pancreas, ajutând la menținerea glicemiei la un nivel optim. Are de asemenea efecte diuretice puternice, prin care ajută la eliminarea excesului de zahăr din corp, a apei și grăsimilor, ajutând astfel la pierderea în greutate.

Înainte de a introduce o plantă nouă în dieta zilnică, asigurați-vă că nu există contraindicații sau interacțiuni cu unele medicamente pe care le luați pentru o anumită afecțiune.

Surse:

„Plante Medicinale din Grădina Domnului – Sfaturi bune din Biblia mea de leacuri pentru păstrarea sănătății și bunăstării”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-dandelion.html

https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-chicory.html

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.