Ceai din Scoarţă de Salcie – Pentru Răceala, Dureri Reumatice şi Boli Nervoase

Salcia sau răchita, cum se mai numeşte în popor, este un remediu dăruit de natură pentru tratarea unui spectru variat de dureri, afecţiuni şi boli. Salcia are efecte tonice, sedative, anti-gripale, antiinflamatoare şi antireumatismale.

Scoarţa de salcie albă conţine proteine, lipide, tanin, celuloză, minerale şi vitamine, precum şi salicilină şi populină – substanţe antinevralgice cu rol în combaterea celor mai neplăcute dureri. De aceea scoarţa de pe ramurile tinere este considerată o aspirină naturală, precum şi un leac minunat pentru durerile reumatice.

Outdoors Tea

Beneficiile ceaiului de salcie

Salcia este un arbore cu proprietăţi terapeutice care revigorează, energizează şi relaxează organismul. Salcia este un copac vindecător, în preajma căruia toată oboseala şi energiile negative dispar ca prin minune. Cele mai puternice efecte calmante ale salciei se manifestă seara, după ora 17.

• Tratează simptomele de răceală şi gripă
• Combate insomnia
• Revitalizează organismul
• Alină durerile de oase şi muşchi
• Combate infecţiile în gât
• Vindecă ulceraţii şi răni ale pielii
• Opreşte hemoragiile

1. Tratează gripa şi răceala

Pentru tratarea febrei, nasului înfundat, durerilor de cap şi durerilor de oase care apar la răceală şi gripă, se recomandă prepararea unui ceai din 10 g de scoarţă de salcie la o cană cu apă clocotită. Sau se poate face o infuzie din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Atât ceaiul, cât şi infuzia de scoarţă de salcie se beau cu prudenţă, mai precis se iau câte 2-3 linguri pe zi. În cazul în care apar infecţii în gât – laringită sau faringită, se poate pregăti un decoct de coajă de salcie concentrat. În acest caz se face gargară pentru grăbirea vindecării.

2. Ameliorează durerile reumatice

Pentru tratamentul puseelor reumatismale, nevralgiilor, durerilor de muşchi, de oase, de sciată, de gută de artrită sau artoză, se poate prepara un ceai din 2 linguri de scoarţă de salcie la 250 ml de apă. Planta se fierbe 20-30 de minute. Din acest lichid se beau câte 2-3 linguri, pe toată perioada unei zile.

3. Vindecă rănile

Ceaiul de salcie se poate folosi şi extern, pentru vindecarea rănilor şi ulceraţiilor pielii. În acest caz, se prepară un ceai din 4 linguri de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se infuzează 5 minute, apoi se strecoară şi se aplică pe locul afectat comprese. Compresele cu ceai din scoarţă de salcie usucă şi cicatrizează rănile.

4. Tratează afecţiunile sistemului nervos

Pentru calmarea stărilor de angoasă, depresie, neurastenie şi insomnie, se recomandă administrarea a câte 2-3 grame de pulbere de coajă de salcie pe zi. Pulberea se prepară prin măcinarea prin râşniţa de cafea a cojii bine uscate. Pulberea se va consuma timp de 10 zile maxim, pentru că apoi îşi va pierde din proprietăţi. Se pot folosi şi florile de salcie pentru prepararea unui ceai cu efect relaxant, sedativ.

Ceaiul de salcie – Precauţii şi contraindicaţii

Preparatele din salcie nu sunt indicate celor atinşi de afecţiuni renale sau astmatice, nici celor care suferă de dermatită de contact. O doză prea mare de salcie poate da intoxicaţie.

Atenţie! Ceaiul din scoarţa de salcie se bea întotdeauana călduţ, la temperatura corpului. Decoctul de coajă de salcie nu se bea mai mult de 21 de zile.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.