Ceai de Gălbenele: Beneficii Pentru Femei

Alături de muşeţel şi coada-şoricelului, gălbenelele sunt flori vindecătoare extrem de populare şi aceesibile publicului feminin. Florile de gălbenele se pot folosi şi administra terapuetic sub formă de ceai, infuzie, decoct, comprese, spălături vaginale sau măşti cosmetice.

În limbajul popular, gălbenelele se mai numesc crăiţe, căldăruşe sau flori galbene. Conţin Vitamina C, flavonoide şi substanţe proteice. Substanţele amare din gălbenele, dar şi din alte plante galen-colorate au efecte puternice de detoxifiere şi regenerare a celulelor hepatice.

Ceai de Gălbenele: Beneficii Pentru Femei

Beneficiile ceaiului de gălbenele

Ceaiul de gălbenele redă femeilor speranţe de sănătate pe multe planuri. Acest remediu are un spectru larg de acţiune: de la afecţiuni ale pielii, până la afecţiuni hepatice şi genitale.

Ceaiul de gălbenele se prepară de regulă din 2 linguriţe de floare uscată, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. Ceaiul se bea cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. Poate fi urmată şi o cură de slăbire cu ceai de gălbenele, timp în care se beau 3 căni de ceai pe zi, înainte de mese.

Ceai de gălbenele – Uz Intern

Afecţiuni gastro-digestive. Se recomandă consumul a 2 căni de ceai de gălbenele pe zi – dimineaţa şi seara – pentru tratarea crampelor abdominale, gastritei, ulcerului gastric şi ulcerului duodenal. Ceaiul de gălbenele acţionează întocmai ca un cicatrizant al stomacului. Este un leac minunat şi pentru inflamaţiile colonului.

Boli de ficat. Se recomandă detoxifierea ficatului cu ceai de gălbenele, preparat din 40 g de flori la un litru de apă clocotită. Se beau în acest sens 3 căni pe zi, cu 20 de minute înainte de mesele principale. Cura cu ceai de gălbenele pentru curăţarea ficatului durează 2-3 săptămâni. Ceaiul de gălbenele tratează icterului infecţios.

Dereglări menstruale. Ceaiul de gălbenele are un efect blând de calmare a durerilor menstruale, în mod special la fetele şi femeile anemice. Consumul ceaiului de gălbenele este cu atât minunat cu cât reglează ciclul menstrual şi circulaţia sângelui în mod natural. Se pot aplica şi comprese cu ceai de gălbenele extern.

Dureri de dinţi şi gingii. Ceaiul de gălbenele, întocmai ca ceaiul de muşeţel, are capacitatea de a elimina durerile de dinţi, de măsele şi de gingii. Mai mult, ceaiul de gălbenele reduce inflamaţiile şi tratează infecţiile gingivale. Se poate folosi şi sub formă de spălături pentru tratarea conjuctivitei.

Detoxifierea organismului. Ceaiul de galbenele curăţă nu doar ficatul, ci şi întregul corp de toxine în urma operaţiilor. Este aşadar un leac miraculos pentru convalescenţii post-operatorii.

Ceai de Gălbenele – Uz extern

Probleme ale tenului. Ceaiul de gălbenele se aplică sub formă de comprese pe zona inflamată, înroşită sau iritată. Aplicat zilnic timp de 10 zile, ceaiul de gălbenele ajută la remedierea acneei.

Afecţiuni vaginale. Cremele şi supozitoarele cu gălbenele sunt recomandate pentru tratarea infecţiilor genitale, precum candidoza, leucoreea sau tricomonaza. Ceaiul de gălbenele se foloseşte sub formă de spălături intime externe.

Probleme ale pielii. Ceaiul de gălbenele aplicat extern sub formă de comprese vindecă: arsurile, degerăturile, micoze, boli tegumentare, hemoroizii externi şi cancerul de piele.

Ceaiul de gălbenele mai poate fi folosit în tratarea:

Congestiilor nazale – se fac inhalaţii cu ceai de gălbenele
• Osteoporoza
Cancerul mamar
Sistemului imunitar scăzut
Dereglări metabolice

Ceai de Gălbenele – Contraindicaţii

Ceaiul de gălbenele nu este indicat pe perioada sarcinii sau a alăptării.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. buna ziua am o intrebare am o boala de ficat CIROZA BILIARA PRIMITIVA AUTOIMUNA FAC TRATAMENT cu URSOFALK 500mg pot sa consum ceaiul de galbenele ,nu-mi afecteaza mai rau va rog sa ma ajutati astept raspunsul dumneavoastra va multumesc

    • Întrebați medicul dacă această plantă cauzează probleme în bolile autoimune. Gălbenelele pot interacționa de regulă cu medicamentele sedative, pentru hipertensiune arterială sau diabet.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.