CEAIUL de MUȘEȚEL crește durata de VIAȚĂ și oprește reproducția celulelor canceroase (studiu spaniol)

Cercetările recente au început să scoată la iveală tot mai multe proprietăți impresionante ale mușețelului. Ceaiul de mușețel a fost asociat recent cu un risc semnificativ mai mic de boli tiroidiene, cu stoparea creșterii tumorilor și cu extinderea duratei de viață.

Ceai de Mușețel

Ceai de Mușețel

Studiile intense realizate pe mușețel (Matricaria chamomilla) au dezvăluit că această plantă banală poate avea un impact benefic marcant asupra sănătății noastre pe termen scurt și lung.

Mușețelul susține longevitatea

Un studiu amplu realizat la Universitatea din Texas a arătat că un consum regulat de ceai de mușețel scade riscul de deces cu aproape o treime.

Cercetătorii au urmărit 1,667 de femei și bărbați mexicano-americani cu vârsta de 65 de ani. Dintre toți participanții, 14% consumau ceai de mușețel cu regularitate. Pe o perioadă de 7 ani cât a durat studiul au fost monotorizate bolile, stilul de viață, dieta și mortalitatea în rândul populației urmărite.

Rezultatele au arătat că cei care au băut ceai de mușețel regulat au avut cu 29% mai puține decese, comparativ cu cei care nu au consumat această boală. În rândul femeilor consumatoare de ceai de mușețel, rata de deces a fost cu 28% mai mică. Efectul nu a fost același în rândul bărbaților, întrucât foarte puțini din aceștia au consumat ceai de mușețel.

Cum funcționează 

Pe locul doi după ceaiul verde, ceaiul de mușețel este cel frecvent consumat în întreaga lume, de mii de ani. În Spania, mușețelul se numește Manzanilla. Popoarele hispanice folosesc ceaiul de mușețel în mod tradițional pentru efectul de calmare asupra sistemului digestiv și a minții.

Efectul de extindere a longevității al acestei plante se poate explica prin proprietățile sale antioxidante și antibacteriene. Un studiu recent a arătat că mușețelul poate combate o varietate de microbi.

Totodată, prin efectul calmant și relaxant asupra nervilor, mușețelul reduce stresul – un factor implicat în numeroase boli cronice. Un studiu german recent a arătat că mușețelul este eficient în tratarea tulburării anxioase generale.

Alte indicații terapeutice ale ceaiului de mușețel

Un studiu realizat de cercetătorii sârbi a demonstrat că mușețelul protejează ficatul și are de asemenea capacitatea de a stopa creșterea cancerului în cazul a două linii celulare de cancer uman. Mușețelul conține foarte multă apigenină, o substanță regăsită de asemenea în țelină, pătrunjel, spanac, vin roșu, cuișoare, anghinare, lemn-dulce și condimente verzi, care are capacitatea de a distruge și bloca reproducția și supraviețuirea celulelor maligne.

Pe lângă aceste descoperiri, mușețelul este folosit în medicina populară pentru insomnie, crampe, probleme menstruale, ulcere, inflamații, dureri musculare și disconfort digestiv.

Citește și – CONTRAINDICAȚII la ceaiul de mușețel 

Sursă: http://www.realnatural.org/drinking-chamomile-tea-extends-lifespan/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. A avut dreptate tatăl meu cînd bea un litru pe zi

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.