Ceaiul de CAPRIFOI (mâna Maicii Domnului) combate virusurile puternice

Caprifoiul este o plantă agățătoare cu utilizări nenumărate în medicina tradițională chineză. Unul din beneficiile necunoscute ale acestei plante este protecția împotriva gripei și infecțiilor virale.

Ceai de Caprifoi

Ceai de Caprifoi

Ca și în cazul altor remedii pe bază de plante, terapia cu caprifoi a fost folosită doar empiric, de medicina antică. Din acest motiv, ea are parte de puțină recunoaștere din partea comunității medicale actuale. Cu toate acestea, unele studii recente validează utilizările acestei plante împotriva bolilor.

Ceaiul de caprifoi este fost folosit în China de secole împotriva gripei, însă abia acum știința medicală a decis să verifice beneficiile acestui remediu.

Caprifoiul atacă direct virusul gripal 

Un studiu recent realizat pe ceaiul de caprifoi a fost publicat în Jurnalul Cell Research. O echipă de experți a identificat o moleculă în planta de caprifoi care s-a dovedit eficientă împotriva virusurilor gripale de tip A, o familie de virusuri care include gripa aviară și gripa aviară.

Potrivit raportului, molecula investigată a fost identificată sub numele de MIR2911. Aceasta suprimă reproducerea virusurilor gripale prin afectarea a două gene specifice responsabile cu replicarea gripei virale: PB2 și NS1. Cercetătorii au descoperit că această moleculă este prezentă în plantă chiar și după fierberea ei în apă pentru ceai.

Este prima dată când cercetătorii descoperă plantă care poate ținti virusurile direct. Acest lucru îi încurajează pe cercetători să susțină că planta are potențialul de a fi folosită ca un medicament antiviral cu un spectru larg de acțiune, în special împotriva virusului gripal A.

Ceaiul de caprifoi ar putea reprezenta un tratament util și pentru virusul Ebola. Oamenii de știință spun că MIR2911 atacă în mod direct inclusiv de virusul Ebola. Deși nu poate vindeca o persoană infectată cu Ebola, acest remediu reprezintă un adjuvant viabil pentru tratamentul standard, mai ales în regiunile unde tehnologia și produsele medicale subt limitate.

Caprifoiul ar putea avea de asemenea proprietăți antibiotice, conform informațiilor venite de la Universitatea George Mason din SUA. Acest efect este atribuit acidului clorogenic și luteolinei descoperite în caprifoi. Combinate, aceste substanțe oferă proprietăți antibiotice, antioxidante, de eradicare a radicalilor liberi, anti-inflamatoare, imunomodulatoare și de promovare a metabolismului glucidelor.

Alte utilizări tradiționale ale caprifoiului includ tratarea problemelor digestive și scăderea febrei.

Precauții

Administrat în doze mari, caprifoiul poate cauza deshidratarea corpului. Planta este contraindicată femeilor care doresc să rămână însărcinate, deoarece are proprietăți contraceptive..

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Am vazut caprifoiul deja inflorit .Poate se gandesc si marii producatori de ceaiuri precum Fares , Dacia Plant , etc , sa il culeaga si sa putem sa-l gasim in farmaciile naturiste gen Plafar .

  2. in articol nu se specifica daca ceaiul se face din flori sau din frunze.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.