Ceaiul care calmează stările ANXIOASE, MIGRENELE, PALPITAȚIILE și INSOMNIA

Plantele medicinale cu efecte liniștitoare și calmare asupra sistemului nervos sunt o alternativă foarte bună pentru medicamentele prescrise pentru ameliorarea simptomelor de anxietate și insomnie.

Roiniță (Melissa officinalis)

Roiniță (Melissa officinalis)

Studiu

Roinița (Melissa officinalis L.) este una din cele mai bune plante pe care o putem folosi atunci când suntem afectați de anxietate, agitație, atac de panică, stres excesiv sau tulburări de somn.

Roinița a demonstrat o acțiune anti-inflamatoare și anxiolitică, prin care poate ameliora starea de stres la persoanele cu anxietate moderată și tulburări de somn. Extractele din roiniță reduc simptomele de anxietate cu 18%, îmbunătățesc simptomele de anxietate cu 15% și reduc insomnia cu 42%.

95% din participanții la studiu au răspuns bine la tratamentul cu roiniță, din care 70% au confirmat o remisiune completă a anxietății, 85% a insomniei, și 70% a ambelor tulburări. Acest studiu a demonstrat, pentru prima dată, că administrarea roiniței ameliorează efectele cauzate de stres.

Alte indicații terapeutice

Roinița este un bun adjuvant în toate tulburările cu substrat nervos, inclusiv ale inimii și tractului gastrointestinal:

— Anxietate
– Depresie
– Migrene, cefalee, distonie neurovegetativă
– Palpitații, angină pectorală, aritmie cardiacă
– Nevroză cardiacă
– Tulburări digestive
– Colici abdominale și colite cronice
– Spasme
– Dischinezie biliară, colecistită, litiază biliară
– Vărsături
– Răceală, gripă
– Herpes care reapare
– Hipertiroidie
– Afecțiuni alergice

Ceai de roiniță – preparare 

Se pun 2 lingurițe de frunze de roiniță uscate și mărunțite la infuzat 30 de minute în 250 ml de apă clocotită. Se poate îndulci cu miere. Pentru reducerea anxietății și alungarea insomniei, se beau câte 2-3 căni de ceai de roiniță pe zi, din care una neapărat seara, cu 30 de minute înainte de culcare, pentru a induce un somn liniștit și odihnitor.

Contraindicații

Persoanele care iau medicamente sedative sau calmante, și persoanele cu hipotiroidie nu trebuie să consume roiniță.

Sursă: http://link.springer.com/article/10.1007/s12349-010-0045-4#page-1

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.