Purificarea corpului de metale grele – rețetă de ceai

Ficatul, rinichii, intestinele, plămânii, pielea, sângele și sistemul limfatic sunt supuse unui efort considerabil în procesul eliminării acestor toxine, și ele consumă foarte multă energie. Detoxifierea este o cale simplă de curățare a corpului, practicată de veacuri, care oferă acestor organelor mai mult spațiu și aer pentru a se reîncărca și funcționa la parametri optimi.

Semințe de Fenicul

Semințe de Fenicul

Ceai pentru curățarea ficatului:  rețetă

Ceaiurile din plante medicinale sunt cea mai bună alegere pentru curățarea organismului. Dincolo de efectul lor depurativ, plantele sunt pline de antioxidanți cu proprietăți protectoare, și în plus au un efect stimulator pentru sănătatea întregului organism. Rețeta de mai jos își are originea în medicina chineză ayurvedică, și este bazată de ingrediente cu un efect detoxifiant blând, stimulent și calmant asupra sistemului digestiv.

Ingrediente

• ½ linguriță de semințe de chimen
• ½ linguriță de semințe de coriandru
• ½ linguriță de semințe de fenicul
• 3 căni de apă

Condimentele se pun la infuzat în apa clocotită, se acoperă vasul cu capacul și se lasă 5-10 minute. Se strecoară și se bea ceaiul călduț.

Efecte

Semințele de chimen au proprietăți purificatoare deosebite. Ele îmbunătățesc totodată digestia și stimulează circulația sângelui. Semințele de coriandru au efect diuretic, stimulează de asemenea digestia, elimină metalele grele și alți agenți toxici din corp. Semințele de fenicul au proprietăți diuretice, calmante pentru sistemul digestiv și detoxifiante, cunoscute din vechime.

Toxinele sunt periculoase deoarece ele pot afecta celulele corpului și induce o serie de boli și afecțiuni. Unele din aceste reziduuri toxice sunt produse de corpul nostru în urma activității normale a celulelor, iar altele ajung în sistem prin poluare, apă, alimente, medicamente, alcool, tutun sau droguri.

Contraindicații

Ceaiurile detoxifiante sunt în general sigure, însă persoanele cu anumite probleme de sănătate (anemie, diabet, boli de ficat sau rinichi) trebuie să consulte medicul înainte de a le utiliza zilnic.

De asemenea, orice formă de detoxifiere este considerată periculoasă pentru femeile însărcinate.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.