Ceai de Mărar – Bun Pentru Oase, Sistemul Digestiv și Hormonal

Mărarul este una din cele mai vechi plante culinare. Cei mai mulți dintre noi îl folosim la gătit, dar suntem puțin familiarizați cu consumul și beneficiile ceaiului de mărar.

Ceai de Mărar – Bun Pentru Oase și Sistemul Hormonal

Ceai de Mărar – Bun Pentru Oase și Sistemul Hormonal

Mărar – Proprietăți

Mărarul (Graveolens Anethum) este o plantă aromatică anuală, cu o valoare terapeutică deosebită. Mărarul a fost cultivat din cele mai vechi timpuri pentru fabricarea de remedii naturiste și medicamente pe bază de plante.

Semințele de mărar sunt bogate în uleiuri volatile, antioxidanți și flavonoide, iar frunzele plantei conțin fibre, proteine, Vitaminele A, C, complexul B, calciu, fier magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan și potasiu.

Ceai de mărar – Beneficii

Ceaiul de mărar se poate face din frunzele sau semințele mărarului. Acesta are un gust răcoritor, dulce-picant, cu o aromă intensă și de durată. Ceaiul de mărar crește producția de lapte la mamele care alăptează, întărește oasele și îmbunătățește sănătatea dentară, asigurând totodată prospețime orală. Alte indicații terapeutice:

– Tuse, tulburări respiratorii
– Răceală și gripă
– Tulburări digestive (flatulență, indigestie, diaree, dizinterie, dureri de stomac, spasme, colici la copii)
– Tulburări hormonale
– Insomnie
– Simptome premenstruale, dureri
– Sterilitate
– Menopauză prematură
– Hemoroizi
– Icter
– Scorbut
– Cancer

Cum se prepară ceaiul de mărar

Pentru o cană de ceai, se adaugă 2 lingurițe de semințe de mărar la o cană de apă clocotită, și se lasă la infuzat 10 minute. În scopuri terapeutice, se pot bea până la 3 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Dacă doriți să preparați ceai din frunze de mărar, se pun 2 lingurițe de frunze tocate la fiert cu o cană de apă circa 10 minute.

Ceai de mărar – Contraindicații și precauții

– hiperestrogenism, hipermenoree, chisturi ovariene, tumori benigne și maligne sau alte alergii asociate cu mărar.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Dar trebuie sa fie proaspat s’ uscat mararul?

  2. Paul anamaria

    Ma confrut cu o problema hormonala am aflat de la cineva ca e bun ceaiuri de marar de doua saptamani beau in fiecare zi acest ceai si ma simt foarte bine nu mai sunt balonata si am mai multă energie am sa continui sa folosesc pentru ca cred ca da rezultatele
    O zi frumoasa

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.