Ceai Pentru Imunitate – Mușețel, Cimbru, Mentă și Scorțișoară

Acest remediu este unul simplu, ușor de preparat în casă, și extrem de eficient. Plantele medicinale folosite pentru prepararea ceaiului sunt selecționate potrivit proprietăților antifungice și imunostimulatoare. Atunci când sistemul nostru imunitar este slăbit, riscul de apariție al infecțiilor și bolilor este foarte mare.

Rețetă Ceai Pentru Imunitate  
Ceai Pentru Imunitate – Amestec de Mușețel, Cimbru, Mentă și Scorțișoară (sxc.hu)

Ceai Pentru Imunitate – Amestec de Mușețel, Cimbru, Mentă și Scorțișoară (sxc.hu)

Amestecul de mușețel, cimbru, mentă și scorțișoară este ingenios, și deși aparent banal, poate preveni bolile care apar pe fondul unei imunități scăzute. Mai mult, ceaiul întărește corpul și ajută la tratarea infecțiilor fungice care deja s-au instalat în organism. Acestea sunt plante pe care fiecare dintre noi le avem în casă, de aceea ne este foarte la îndemână să preparăm acest ceai și să îl servim zilnic.

Ingrediente

___________________________________________________________________________________________

• 2 linguri de mușețel
• 2 lingurițe de scorțișoară
• 1 lingură de cimbru
• 1 lingură de mentă

Se amestecă bine plantele, și se iau 2 lingurițe pentru prepararea ceaiului. Se adaugă la o cană de apă clocotită, și se lasă la infuzat 8-10 minute. Pentru creșterea imunității și prevenirea bolilor și infecțiilor, se bea câte o cană de ceai pe zi, dimineața pe stomacul gol. Ca ajutor în infecții, se vor bea câte 3 căni de ceai pe zi, înainte de masă.

Cum funcționează

___________________________________________________________________________________________

Mușețelul și menta face parte din primele 3-4 plante medicinale renumite pentru capacitatea lor de a crește imunitatea și îmbunătăți starea de sănătate a corpului. Utilizat mai ales în combinație cu mentă, acesta reduce inflamațiile, previne riscul de cancer, scade glicemia, calmează afecțiunile nervoase și digestive. Ambele plante au arome deosebite, care fac acest ceai să fie unul foarte ușor de băut.

Cimbrul este planta care învinge oboseala cronică și anemia, tratează și previne afecțiunile respiratorii, vindecă inclusiv infecțiile recidivante (respiratorii, digestive, urinare sau genitale), previne accidentul vascular cerebral, și ajută în hipertensiune, candidoză bucală și genitală. Are efecte antiseptice, antitusive, diuretice, coleretice și vermifuge.

Amestecată cu miere, scorțișoara reprezintă un leac dulce pentru o mulțime de boli care apar în sezonul rece din pricina imunității scăzute și a carenței de vitamine și minerale. Scorțișoara încălzește corpul, reduce crampele musculare asociate cu gripa și răceala, și stimulează imunitatea. Acest condiment va da un gust și mai plăcut ceaiului pentru imunitate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.