Ceaiul din Frunze de Cătină Curăță Sângele și Întărește Sistemul Nervos

Nu doar renumitele boabe de cătină sunt miraculoase în menținerea sănătății, ci și frunzele, și florile, și scoarța copacului de cătină. Florile și frunzele de cătină sunt utilizate de medicina naturistă în tratarea ulcerului gastro-intestinal, a artritei și gutei, a bolilor infecțioase (rujeola) și a erupțiilor cutanate.

Ceaiul din Frunze de Cătină

Ceai din Frunze de Cătină

Frunzele de cătină conțin Vitamina C, săruri minerale, uleiuri volatile, taninuri, celuloză și carmol. Preparatele din frunzele de cătină sunt recomandate pentru stimularea sistemului nervos central și curățarea sângelui.

Ceai de frunze de cătină

Ceaiul din frunze de cătină este utilizat ca o sursă minunată de vitamine, antioxidanți, blocuri de proteine (aminoacizi), acizi grași și minerale. Se poate bea ceai din frunze de cătină pentru reglarea tensiunii arteriale și scăderea colesterolului, prevenirea și controlul bolilor vaselor sangvine și stimularea imunității.

Cum se prepară ceaiul de frunze de cătină

Pentru prepararea unei infuzii, se adaugă 4-5 lingurițe de frunze de cătină uscate și fărâmițate în 500 ml de apă clocotită. Se bea pentru întărirea sistemului nervos, detoxifierea sângelui și întinerirea vaselor de sânge. Și persoanele care suferă de reumatism pot găsi o ușurare a simptomelor prin consumului acestui ceai. Ceaiul din frunze de cătină se bea de regulă înainte de mesele principale ale zilei.

Ceaiul de boabe de cătină se poate îmbogăți și cu câteva frunze de cătină. Se prepară și se bea ca un ceai obișnuit, câte o cană sau două pe zi. Efectele sunt mult mai puternice.

Uz extern

Ceaiul din fructe și/sau frunze de cătină se poate folosi și extern, ca remediu naturist pentru tratarea cheliei. Se prepară din 2 linguri de frunze și fructe de cătină și 500 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 2-4 ore într-un vas cu capac. Lichidul filtrat se poate folosi la masarea scalpului în fiecare seară. Sau, se poate bea ca un ceai obișnuit, câte un pahar, de 2 ori pe zi, dimineața și, seara înainte de masă.

Ceaiul din Frunze de Cătină

Ceaiul din Frunze de Cătină

Tinctura de frunze de cătină

Tinctura se poate prepara atât din frunze uscate întregi, cât și din pulbere de frunze uscate și măcinate. Se adaugă 200 g de frunze uscate (sau 100 g de praf de frunze uscate) în 250 ml de alcool 500 ml de alcool alimentar de 70 de grade și se lasă la macerat vreme de 15 zile.

Sticla se închide ermetic, și se agită cel puțin o dată pe zi. Se strecoară tinctura și se ia câte o linguriță, de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale ale zilei.

Tinctura de frunze de cătină are efecte bune și în ceea ce privește regenerarea celulelor hepatice, buna creștere și dezvoltare a copiilor și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

5 comentarii

  1. Eu am fost intotdeauna interesata de proprietatile curative ale plantelor medicinale.

  2. In urma cu cativa ani,am consumat pt mult timp uleiul de catina.Este cu adevarat miraculos si ma simt norocoasa ca pot spune ca,acest ulei a facut minuni acolo unde medicina avea dubii !!!

  3. super! nu stiam ca se pot folosi si frunzele..

  4. eu stiam de catina dar de frunze nu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.