Ceai de ovăz cu vanilie și scorțișoară – o băutură reconfortantă, care combate răcelile și întărește imunitatea

Ovăzul este acum una din cele mai populare cereale. Fulgii de ovăz sunt folosiți la prepararea de diverse terciuri, fursecuri sau chiar prăjituri.

Un alt mod de a include acest aliment în dietă este ceaiul. Ceaiul de ovăz cu vanilie și scorțișoară nu este doar delicios, ci și benefic sănătății.

Ceai de ovaz

Imagine sugestiva: Ceai de ovaz: Freepik

Ceaiul de ovăz combate răcelile și întărește imunitatea

Rețeta este preluată dintr-o carte „Eat Clean Cookbook”, unde autorul menționează că ceaiul de ovăz este bun pentru combaterea răcelilor în sezonul de iarnă.

Ajută la întărirea imunității pe tot parcursul anului și totodată este foarte gustos, mai ales prin adăugarea de mirodenii. Dacă vă plac terciurile din ovăz, vă plăcea și gustul acestei băuturi.

 Cumpără fulgi de ovăz fără gluten 

Fulgi de Ovaz Fini fara Gluten

Fulgi de Ovaz Fini fara Gluten

Ceai de ovăz cu vanilie și scorțișoară – rețetă

Ingrediente

• 12 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• 950 ml de apă
• 1 baton de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)
• 1 praf de sare
• 2 lingurițe de miere
• 8 g de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)

Mod de preparare

Puneți apa într-o crăticioară. Adăugați fulgii de ovăz și batonul de scorțișoară. Aduceți la punctul de fierbere. Dați focul la mic și fierbeți sub capac circa jumătate de oră.

 Cumpără fulgi din 5 cereale fără gluten

Fulgi din 5 Cereale Fara Gluten Ecologici

Fulgi din 5 Cereale Fara Gluten Ecologici

Strecurați lichidul printr-o sită sau printr-un tifon. Stoarceți sau presați bine fulgii pentru a extrage tot lichidul.

În ceaiul rezultat se adaugă vanilia. După ce s-a răcorit se pune și mierea.

 Cumpără fulgi din 5 cereale fără gluten

Scortisoara Ceylon Batoane

Scortisoara Ceylon Batoane

Note și sugestii

Mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar, sirop de agave, stevia sau alt îndulcitor.

Pe lângă scorțișoară – sau în locul ei – se pot adăuga alte mirodenii precum cuișoare, nucșoară, anason, ghimbir. Puteți utiliza de asemenea un amestec de mirodenii (ex. pentru turtă dulce sau pentru vin fiert).

Ceaiul de ovăz poate fi transformat într-un latte prin adăugarea de lapte. Se amestecă 1 cană de ceai de ovăz cu ¼ cană de lapte. Poate fi lapte de vacă sau un lapte vegetal.

 Cumpără pudră de ovăz verde  

Ovaz Verde Pulbere

Ovaz Verde Pulbere

Informații nutriționale

O cană de ceai de ovăz preparat după rețeta de mai sus are cu aproximație următoarele valori nutriționale:

– 35 kikocalorii
– 7 g de carbohidrați
– 1 g de fibre
– 5 g de zaharuri
– 20 mg de potasiu
– 18 mg de calciu

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Ovăz integral cu mere și nuci – desert sau gustare bogată în fibre
Apa de ovăz – leac pentru întărirea minții și voinței, care te ajută să scapi de dependențe și de obiceiurile rele
Ovăz integral cu nuci, fără zahăr – mic-dejun sau gustare sățioasă, bogată în fibre
Fursecuri crocante din ovăz și măr – rețetă de post, fără zahăr și făină de grâu

Sursă articol: Faith, Cozy warming oat tea with cinnamon and honey, Edible Mosaic: https://www.anediblemosaic.com/oat-tea/#wprm-recipe-container-53868

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.