Ceaiul de castravete amar scade zahărul și colesterolul din sânge, combate cancerul și bolile neurologice

Castravetele amar este unul din cele mai eficiente remedii contra diabetului. Această legumă, originară din părțile Africii și Asiei, este cunoscută astăzi în întreaga lume pentru proprietățile ei deosebite.

Ceaiul de castravete amar este util în diferite afecțiuni, despre care vă invit să citiți în acest articol.

Ceai de castravete amar

Ceai de castravete amar

La noi se găsește sub formă de ceai, capsule, tincturi / extracte sau diferite formule anti-diabet.

Castravetele amar – un aliment vindecător

Natura ne oferă daruri prețioase, iar plantele medicinale sunt deosebit de valoroase în slujba tămăduirii oamenilor.

Castravetele amar (Momordica charantia) este o specie de pepene amar, înzestrată cu activități biologice remarcabile.

 Cumpără ceai de castravete amar 

Ceai Castravete Amar

Ceai Castravete Amar

Conține terpenoizi de tipul cucurbitanilor, glicozide triterpenoide, acizi fenolici, flavonoizi, acizi fenolici, saponine, acizi grași, proteine și uleiuri esențiale. Mai mult decât o legumă comestibilă, castravetele amar este un aliment funcțional.

Potrivit cercetătorilor, are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, anticancerigene, antibacteriene, anti-obezitate și imunomodulatoare.

Anticancerigen puternic

Extractele din castravete amar împiedică creșterea celulelor canceroase prin mai multe mecanisme: apoptoză (moartea programată a celulelor), arest celular, autofagie și inhibarea celulelor stem canceroase.

Studiile recente arată că această plantă poate îmbunătăți memoria și funcția neuronilor, datorită conținutului de luteină și compuși antioxidanți și antiinflamatori. Ar putea fi utilă în tulburările neurologice asociate cu vârsta înaintată.

  Cumpără capsule cu castravete amar la ofertă  

Glicemonorm

Glicemonorm

Antidiabetic natural

În ceea ce privește diabetul, castravetele amar ajută la scăderea zahărului din sânge prin faptul că inhibă gluconeogeneza (proces de biosinteză a glicogenului).

Totodată, castravetele amar ajută celulele ficatului să utilizeze mai bine glucoza. Nu mai puțin importantă este capacitatea acestei plante de a contribui la refacerea funcției pancreasului.

Castravetele amar este util în diabet și alte boli metabolice și prin aceea că favorizează reducerea grăsimilor din sânge. Acest aliment reglează metabolismul lipidelor și ajută la menținerea colesterolului HDL și LDL într-un raport optim.

Este important de menționat descoperirea acestui aliment bun în diabet de către academicianul Ovidiu Bojor. În urma unei expediții în Nepal, a creat un produs care se numește „Insuveg”. Farmacistul Ovidiu Bojor considera castravetele amar „insulina vegetală”.

  Cumpără tinctură de castravete amar  

Glicemonorm Tinctura cu Extract de Castravete Amar

Glicemonorm Tinctura cu Extract de Castravete Amar

Ceaiul de castravete amar – mod de preparare

O formă simplă de administrare a castravetelui amar este ceaiul. Se prepară sub formă de decoct, adică fierbere. Se folosesc 3-4 rondele de fructe uscate la 1 cană de apă.

Când apa începe să clocotească, se adaugă fructele și se lasă să dea 5-6 clocote. Se stinge focul și se infuzează încă 10-15 minute.

  Cumpără ceai de castravete amar  

Ceai de Castravete Amar

Cum se face cura cu castravete amar

Ceaiul rezultat se strecoară și se bea fără zahăr. Dacă nu suportați gustul amar, puteți folosi un îndulcitor care nu crește glicemia, precum stevia, eritritol sau green sugar.

Cura durează 6 săptămâni, timp în care se beau câte 3 căni de ceai de castravete amar pe zi. Se pot face mai multe cure în decursul unui an.

Precauții și contraindicații

Nu administrați ceaiul de castravete amar pe perioade mai lungi de 6 săptămâni fără pauză. Acest lucru poate interfera cu medicamentele pentru scăderea glicemiei și colesterolului.

Nu depășiți doza zilnică recomandată.

Surse articol:

1. Dandawate PR, Subramaniam D, Padhye SB, Anant S. Bitter melon: a panacea for inflammation and cancer. Chin J Nat Med. 2016 Feb;14(2):81-100. doi: 10.1016/S1875-5364(16)60002-X. PMID: 26968675; PMCID: PMC5276711.
2. Adarmanabadi SMHH, Abadi OJK, Amiri A, Tamannaeifar R, Balanian S, Rasekhjam M, Samiazar MS, Hasanpour S, Peiravi S, Alijanzadeh D, Poudineh M, Amiri H, Mazhari SA, Khademi R, Deravi N, Fathi M. Pharmacotherapeutic Potential of Bitter Gourd (Momordica charantia) in Age-related Neurological Diseases. J Integr Neurosci. 2024 Apr 23;23(4):86. doi: 10.31083/j.jin2304086. PMID: 38682220.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.