Ceai Ginseng – Proprietăţi şi Beneficii
Ginsengul este una din cele mai populare plante medicinale din lume, fiind recunoscut pentru proprietăţile imunostimulatoare extraordinare. A fost studiat de-a lungul timpului pentru capacitatea de a îmbunătăţi starea de spirit, de a creşte rezistenţa organismului, de a trata boli de inimă şi coronariene, obezitatea, diabetul II, cancerul, hepatita B şi C, simptomele menopauzei sau disfcunţiile erectile la bărbaţi.

Ginseng
Cuprins
Ceaiul Ginseng – Istorie şi Origini
Încă din perioada dinainte de Hristos, rădăcina de ginseng a fost utilizată şi apreciată de medicina chinezp. Ceaiul Gingeng a fost cultivat dintru începuturi în ţări precum Asia, America de Nord, India, China şi Japonia. Din rădăcina de ginseng se fabrică astăzi în scop terapeutic tablete, capsule, extracte, ceaiuri şi unguente.
Proprietăţi şi Beneficii
Ceaiul ginseng este popular ca un remediu naturist pentru prevenirea şi tratarea a unei game largi de afecţiuni simptome, de la răceală, astm şi probleme digestive, până la obezitate, tulburări menstruale şi sexuale, artrită şi oboseală psihică. Ceaiul care conţine ginseng este un leac calmant şi relaxant pentru minte şi corp, putând anula orice suferinţă mentală şi fizică.
Compuşii chimici vindecători ai acestei plante există în mod natural în Ginseng, şi conform Academiei Americane a medicilor de familie, ceaiul de ginseng are proprietăţi anticancerigene şi este eficient în reducerea simptomelor de diabet.
Ceaiul Ginseng este considerat unul din suplimentele naturale cele mai nutritive din lume. Există 3 tipuri de ceai Ginseng: ceai Ginseng american, asian şi siberian. Toate sunt benefice pentru sănătate şi vitalitate.
1. Hrană pentru creier
Ginsengul preparat sub formă de ceai este o băutură naturală care acţionează ca un stimulent pentru celulele creierului. Creşte puterea de concentrate şi capacitatea de a gândi şi soluţiona probleme. Din acest motiv, ceaiul ginseng este recomandat în special pentru studenţi şi cei care au de învăţat pentru examene şi diverse teste.
2. Hipertensiv
Ceaiul de ginseng este o băutură extrem de puternică, mai ales pentru persoanele care au o tensiune arterială. Ceaiul este foarte energizant şi de aceea nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.
3. Obezitatea
Persoanele care doresc să elimine natural şi rapid câteva kilograme în plus, pot include ceaiul ginseng în dieta zilnică. Acest ceai de plante este renumit pentru capacitatea de a inhiba apetitul şi a reduce pofta de dulce. Consumat regulat, poate oferi mai multă subţirime corpului.
4. Probleme menstruale
Ceaiul Ginseng American are efecte minunate de răcire, ceea ce îl face ideal pentru femeile care suferă de simptome dureroase premenstruale şi menstruale. Acest ceai rispeşte crampele şi reduce durerile abdominale asociate cu perioada menstruală.
5. Probleme sexuale
Bărbaţii care suferă de disfuncţii erectile pot consuma ceai de ginseng, întrucât această plantă diminuează simptomele asociate cu această afecţiune.
6. Cancer
Studiile indică faptul că persoanele care beau ceai de ginseng au un risc mai mic de a dezvolta cancer. Experţii medicali recomandă consumul de ceai de ginseng pentru eliminarea riscului de dezvoltare a celulelor canceroase în corp.
Doză recomandată
Ceaiul de ginseng se prepară din 3 g de rădăcină de ginseng proaspăt sau 1,5 grame de pulbere de rădăcină la o cană de apă clocotită. Se pot consuma câte 3-4 căni pe zi, timp de 3-4 săptămâni.
Precauţii şi contraindicaţii
Deşi ceaiul de ginseng este o băutură naturală, pe bază de plante, medicii spun că un consum prelungit de acest ceai poate da insomnie şi boli de inimă. Ginsengul nu se bea pe perioada sarcinii şi alăptării, sau de către copii. Ginsengul are un efect similar cu al estrogenului, de aceea nu este recomandat în caz de fibrom uterin, cancer de sân, cancer ovarian, endometrioză, cancer uterin sau cancer de prostată.
Ginsengul creşte tensiunea şi de aceea nu trebuie consumat de persoanele cu boli de inimă sau care iau medicamente pentru inimă. Are de asemenea efecte hipoglicemiante (de reducere a glicemiei). Ginsengul poate interacţiona negativ cu medicamente de subţiere a sângelui.