Ceai curățitor din urzici, pentru detoxifiere și stimulare metabolică

Urzicile pot fi considerate medicamentul verde al primăverii.

Numeroși autori și fitoterapeuți recomandă cura cu urzici la începutul anului pentru primenirea organismului.

Ceai curatitor din urzici, pentru detoxifiere si stimularea metabolismului

Ceai curatitor din urzici, pentru detoxifiere si stimularea metabolismului

Urzicile primenesc sângele și corpul

Această plantă face o curățenie formidabilă în corp. Purifică și înnoiește sângele. Mărește fluxul urinar și elimină toxinele.

Stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate. Ajută de asemenea sistemul imunitar să funcționeze mai bine.

Citește și – Urzicile topesc grăsimea corporală și ajută la șlefuirea siluetei

Mai mult decât atât, împrospătează organismul cu vitamine și minerale. Urzicile combat oboseala și stările de epuizare, anemia și malnutriția.

Urzicile au deopotrivă efecte detoxifiante și tonifiante. Sunt foarte hrănitoare. Proteinele pe care le conțin au fost comparate cu cele din cerealele integrale.

Studiile științifice au confirmat faptul că urzica este benefică în infecțiile tractului urinar, în prevenirea pietrelor la rinichi și în diferite forme de artrită sau reumatism. Stimulează circulația sangvină și reduc inflamația.

Reduc inflamația și durerile articulare

Această plantă acționează ca un adevărat analgezic. Cercetătorii germani au descoperit că 50 g de urzici, consumate zilnic, atenuează considerabil durerile articulare.

Inclusiv urzicile opărite sau sotate scurt au beneficii în acest sens, optimizând acțiunea antiinflamatoare a Diclofenacului și reducând efectele secundare ale acestuia.

Citește și – Faceți o cură de însănătoșire cu urzici în Postul Paștelui

Dacă doriți să folosiți urzica în scop depurativ, încercați formula de ceai de mai jos. Aceasta cuprinde mai multe plante cu proprietăți detoxifiante.

Ceai curățitor din urzici – rețetă

Ingrediente

  • 20 g de urzici uscate
  • 20 g de frunze de păpădie
  • 10 g de coada-calului
  • 5 g de frunze de mesteacăn
  • 5 g de măceșe

Mod de preparare

Cântăriți și amestecați toate plantele într-un borcănel. Pentru prepararea unui ceai, puneți 1 lingură de amestec de plante într-o cană cu apă clocotită. Lăsați la infuzat sub capac un sfert de oră, apoi strecurați.

Dacă se următește detoxifierea organismului și stimularea metabolică, este indicat să beți câte 2-3 căni de ceai pe parcursul unei zile. Cura durează 6 săptămâni.

Pentru a crește și mai mult diureza și eliminarea toxinelor prin urină, consumați suplimentar câte o cană de apă după fiecare cană de ceai de plante.

Dacă în timpul curei cu urzici apare diaree, aceasta este o reacție normală a corpului la procesul intens de purificare prin care trece. Întrerupeți consumul de urzică dacă diareea persistă sau se agravează.

Precauții și contraindicații

Urzicile pot interacționa cu unele medicamente, precum:

– anticoagulante, antiplachetare (pentru subțierea sângelui), warafarină, aspirină etc., medicamente pentru hipertensiune arterială, inhibitori ACE, beta-blocante, blocante ale canalelor de calciu, diuretice, medicamente pentru diabet,  antiinflamatoare nesteroidiene.

Precauții se impun și în cazul femeilor însărcinate.

Sursă articol: Healthy Hildegard, Stinging nettle recipes: https://www.healthyhildegard.com/stinging-nettle-recipes/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.