Ceai pentru diabet – din afine și scorțișoară

Un ceai pe care diabeticii îl pot consuma pentru scăderea glicemiei în mod natural este cel preparat din afine și scorțișoară.

Aceste două plante acționează în sinergie și efectul este mult mai puternic decât dacă sunt folosite individual.

Ceai pentru diabet – din afine si scortisoara

Ceai pentru diabet – din afine si scortisoara: Azerbaijan-stockers

Alimentația generală și mișcarea fizică sunt deosebit de importante pentru menținerea zahărului din sânge la un nivel normal.

Plantele medicinale au un rol adjuvant. Acestea conțin compuși cu efect de reglare a glucozei sangvine, dar și de îmbunătățire a sănătății generale.

Ceai pentru diabet – din afine și scorțișoară

Acest ceai poate fi preparat în casă, din afine și scorțișoară. Sau poate fi cumpărat de la magazinele naturiste. Sunt diverse formule de ceai pentru diabet și capsule care conțin aceste două ingrediente.

Afinele

Fructele afinului sunt bogate în vitamina C și alți antioxidanți care protejează celulele de daunele radicalilor liberi.

Botanistul Matthew Wood spune că flavonoidele din afine reduc fragilitatea și permeabilitatea capilarelor.

Taninurile pe care le conțin exercită o acțiune tonică asupra sistemului venos și îmbunătățesc circulația.

Citește și – Au scăpat de diabet după ce au slăbit 10 kg – studiu recent

Prin antioxidanții lor, afinele previn hemoragiile, cheagurile de sânge și ateroscleroza, hipertensiunea arterială și accidentele vasculare cerebrale.

Afinele ajută sângele să circule liber și previn apariția congestiilor.

Cu toate că au un gust dulce, aceste fructe ajută la reducerea zahărului din sânge. Efectul hipoglicemiant se datorează unui antioxidant din clasa antocianinilor numit „mirtilină”.

Alte antocianozide din afine protejează retina. Acestea susțin colagenul care stimulează structura ochilor. Taninurile contribuie de asemenea la combaterea cataractei. Inclusiv glaucomul poate fi ameliorat prin îmbunătățirea fluxului sangvin de la nivelul vaselor de sânge.

Scorțișoara

Scorțișoara se clasează pe primele locuri în topul plantelor cu cea mai mare cantitate de antioxidanți.

Această mirodenie are o acțiune similară insulinei. La diabetici scade glicemia, iar la non-diabetici are rol de prevenire.

Citește și – Scorțișoara are triplă acțiune în diabet – dr. Virginia Faur

Ea previne creșterea glicemică post-prandială. Reduce glucoza și prin faptul că mărește sensibilitatea la insulină. Ajută insulina să ducă zahărul în celule.

Scorțișoara este considerată o plantă asistentă. Ea susține practic acțiunea altor plante cu care este asociată.

În ceaiul pentru diabet din afine și scorțișoară se pot adăuga și semințe de schinduf. Acestea inhibă absorbția glucozei la nivel intestinal.

Citește și – Cura cu schinduf pentru diabetul 1 și 2 insulino-dependent

Această formulă de ceai poate fi utilizată ca adjuvant sau agent preventiv.

Monitorizați nivelul zahărului din sânge dacă aveți diabet și beți acest ceai în mod regulat.

Precauții și contraindicații

Schinduful trebuie evitat de persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui. Păstrați o pauză de minim o oră între medicamente și aceste semințe. Trebuie să mai știți că planta inhibă absorbția fierului.

În ceea ce privește scorțișoara, pentru uz medicinal sau un consum regulat este indicată scorțișoara indiană (Ceylon) și nu cea chinezească (Cassia).

Cea indiană are un conținut mai mic de cumarine – substanțe care pot deveni toxice dacă sunt consumate în doze mari sau pe termen lung.

Surse articol:

1. Cheryl’s Herbs, Bilberry cinnamon liquid extract combination: https://cheryls-herbs.myshopify.com/blogs/cheryls-herbs-articles/bilberry-cinnamon-liquid-extract-combination
2. Dr. Daniela Petrache, Scorțișoara și diabetul: https://danielapetrache.ro/scortisoara-si-diabetul/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.